PONTURI PENTRU PARIURI – FRANTA/ Se strica traditia?

Tradiţia cifrelor o indică favorită pe Girondins Bordeaux în meciurile disputate pe arena “labbe Deschamps”. Doar că, auxerre vine cu atuul moral al victoriei surprinzătoare obţinută la Rennes

Auxerre – Bordeaux X

An de an, cele două formaţii au avut obiective total diferite. “Girondinii” au luptat permanent pentru revenirea în elită, sfârşind sezonul trecut pe prima poziţie. De partea cealaltă, echipa lui Daniel Niculae se chinuie an de an să se menţină în Ligue 1, sezonul trecut fi ind elocvent în acest sens. Confruntările dintre cele două datează încă din 1932, contabilizând până în momentul de faţă 28 de meciuri oficiale desfăşurate pe arena “lAbbe Deschamps”.

Victorie de legendă

Tradiţia nu este deloc de partea gazdelor. În ultimii zece ani, Auxerre a câştigat de numai patru ori acasă în faţa lui Bordeaux, de trei ori la limită. Sezonul 2003-2004 avea să rămână în istoria micuţei grupări, Auxerre impunându-se cu scorul de 5-0. Formaţia antrenată atunci de legendarul Guy Roux a zburdat practic pe teren, Cisse şi Akale reuşind câte o dublă, iar Tainio semnând golul cu numărul cinci după doar o oră de joc. În rest, Girondins a obţinut patru victorii şi două remize. În sezonul trecut, cei 20.000 de spectatori prezenţi pe “lAbbe Deschamps” n-au avut motive de bucurie. Pentru că Fernando şi Wendel au semnat o victorie fără dubii a oaspeţilor. La Auxerre, românul Daniel Niculae a evoluat doar în ultimul sfert de oră, fără vreo realizare deosebită.

Avantaj Auxerre?

Runda precedentă n-a fost una de bun augur pentru Bordeaux. Afl ată în lupta pentru supremaţie şi în acest an, campioana s-a împiedicat surprinzător la Saint Etienne. În schimb Auxerre, deşi a început sezonul mai împiedicat, s-a impus la Rennes, echipă care are ca obiectiv califi carea în Europa League. În mod normal, campioana ar trebui să plece din postura de favorită. Numai că, atuul victoriei obţinute în meciul cu Rennes ar putea fi hotărâtor în întâlnirea cu Bordeaux, echipă pentru moment debusolată. Totodată, ne putem aştepta la o renaştere a fostului rapidist Daniel Niculae (foto).

Ponturi pentru pariuri:

Montpellier – Saint Etienne 1

Partida dintre cele două a intrat în centrul atenţiei prin prisma clasamentului şi a rezultatelor din runda precedentă. Montpellier este în mod cert marea surpriză a actualului sezon. Ocupă locul 3 în clasament, devansând forţe recunoscute ca Marseille, PSG sau Monaco, toate implicate, cel puţin din punct de vedere al declaraţiilor, în lupta pentru titlu. Nou promovata a obţinut o victorie mai clară decât o arată scorul (3-2) pe terenul lui Grenoble. Deşi se situează în partea a doua a clasamentului ASSE se prezintă cu un mare balon de oxigen. Victoria cucerită de “verzi” în întâlnirea cu campioana Bordeaux rămâne una istorică pentru Saint Etienne care, în sezonul trecut a scăpat de retrogradare pe ultima sută de metri. Gazdele pleacă totuşi din postura de favorite.

Le Mans – Boulogne sur Mer 1

Vorbim acum de un altfel de derby. Le Mans şi Boulogne au un obiectiv comun în acest sezon: salvarea de la retrogradare. Interesant este şi faptul că cele două nu se cunosc decât de la televizor, neîntâlnindu-se niciodată de-a lungul istoriei. Le Mans pleacă din “pole-position” prin prisma avantajului terenului propriu. Pentru că, în pofi da poziţiei din clasament, echipa de lângă circuitul de Formula 1 se arată a fi una redutabilă pe teren propriu. În ultima perioadă, Le Mans a pierdut acasă doar în faţa lui Olympique Marseille (1-2). În rest, a trecut de Nancy şi Lens, a remizat cu Lyon în Ligue 1 şi a învins-o pe Nîmes în 16-imile Cupei Ligii. Gazdele vor trebui să aibă însă atenţia sporită. Fără să fi e o forţă, Boulogne sur Mer a reuşit să învingă la Saint Etienne (1-0) şi să remizeze la Valenciennes (1-1).

Ligue 2
Le Havre – Laval X

Gazdele luptă din greu pentru a reveni pe prima scenă. Lupta cu Caen şi Nantes este una dură. Le Havre ocupă poziţia a treia şi are posibilitatea de a urca pe poziţia secundă. Asta în eventualitatea unei victorii cu Laval. Le Havre poate spune că a început sezonul ca din puşcă. Victorii cu Brest (1-0), Angers (3-2), Istres (1-0), Metz (2-0) şi Dijon (2-1). Cu toate acestea, piedicile nu au lipsit. Le Havre a pierdut la Tours (0-2) şi, surprinzător, pe teren propriu cu Nîmes (0-2). Deşi e situată abia pe poziţia a şaptea, Laval nu este o echipă uşoară, predispusă mai mult spre rezultatele de egalitate. Pentru că, oaspeţii s-au întors cu puncte din deplasări extrem de grele la Clermont (0-0), Bastia (1-0) şi Nîmes (1-1). În plus, Laval este o echipă obişnuită să înscrie, în nouă întâlniri lăsând doar o dată poarta adversarilor nepenetrată (0-0 la Clermont). 

Stiri recente

Campioana mondială Franța, prima echipă calificată în optimile CM Qatar. După 2-1 cu Danemarca

Franţea, deţinătoarea trofeului, este prima formaţie calificată în optimile CM din Qatar, după ce a învins Danemarca, scorul 2-1,...