PONTURI PENTRU PARIURI – ANGLIA/ Moş Crăciun pe “Emirates”

Arsenal – Aston Villa pronostic 1

Nu îşi închipuiau “tunarii” că în actualul sezon vor merge braţ la braţ cu Aston Villa. Băieţii lui Arsene Wenger se gândeau că vor avea de luptat din greu cu Manchester United, Chelsea şi Liverpool. Villa a apărut parcă de nicăieri. Dar ambiţiile sunt mari şi pentru oaspeţi care au uitat cum arată un trofeu, ultimul câştigat datând din 1996. Însă Aston Villa traversează o incredibilă serie în deplasare întorcându-se fericiţi de la Sunderland (2-0) şi Manchester United (1-0), în campionat şi de la Portsmouth (4-2), în “sferturile” Cupei Ligii. Greu de crezut însă că Villa va putea aduce puncte de pe “Emirates”. Acasă, “tunarii” nu prea obişnuiesc să ierte. Înfrângerea categorică din faţa lui Chelsea (0-3) din etapa cu numărul 14 este considerată doar un accident. În pofi da forţei degajate de un club de talia lui Arsenal, antrenorul Arsene Wenger se plânge de programul prea încărcat pe care îl are echipa sa în acest fi nal de an. Acesta a atacat ironic: “Persoana care a fixat programările în actualul sezon a absolvit cu siguranţă o şcoală particulară pentru că demonstrează o inteligenţă mult mai mare decât a mea. Dar, cu siguranţă, nu a jucat niciodată fotbal şi n-are habar de oboseala pe care o acumulează organismul uman”, a spus Wenger.

Derby şi în subsol

Altfel, privind prin prisma clasamentului, găsim şi alte întâlniri cât se poate de interesante în această rundă. Fruntaşele Chelsea şi Manchester United sunt condamnate să câştige în deplasările de la Birmingham, respective Hull. Pentru a rămâne în top, Tottenham trebuie să se impună la Fulham. În fi ne, în subsol, West Ham şi Portsmouth îşi dispută “supremaţia” pentru ultima poziţie.

Premier League
Aston Villa – Liverpool 1x

Conform tradiţiei, jucătorii englezi vor pleca spre petrecerea de Revelion chiar din vestiare. Doar că de data aceasta vor benefi cia de o zi în plus pentru a ajunge alături de familii, ţinând cont că runda cu numărul 20 din Premier League se va disputa în zilele de 28, 29 şi 30 decembrie. Dacă lupta pentru vârful clasamentului, cel puţin pentru moment, pare o afacere între Chelsea şi Manchester United, celelalte locuri “europene” nasc mari ambiţii. Iar pentru unul dintre aceste locuri se bat Aston Villa şi Liverpool. Ţinând cont de forma mai puţin fastă pe care o traversează Liverpool, am putea spune că gazdele pornesc favorite. Mai ales prin prisma faptului că în actualul sezon au pierdut o singură întâlnire pe teren propriu.

Cupa Ligii
Man City – Man United 1

Cum fotbalul englez refuză să cunoască pauze, League Cup şi-a programat primul tur al semifi nalelor pe data de 4 ianuarie 2010. Una dintre semifi nale propune o întâlnire de foc între cele două Manchester, ambele, evident, cu gândul la marea fi nală care se va disputa în ultima zi a lunii februarie. Pentru a ajunge în această fază, gazdele pot spune că s-au chinuit în turul III cu Fulham (2-1) având nevoie de prelungiri. În schimb, meciul următor a fost o simplă bagatelă (5-1) cu Scunthorpe United, pentru ca în sferturi City să o zdrobească pe Arsenal (3-0). Traseul lui M.U. a fost unul mai uşor din punct de vedere al adversarelor: Wolverhampton (1-0), Barnsley (2-0) şi Tottenham (2-0). În cealaltă semifi nală, Blackburn o va întâlni pe Aston Villa. Returul va avea loc pe data de 18 ianuarie.

Cupa Angliei
West Ham – Arsenal 2

Londra tremură în acest început de an în aşteptarea unui derby de mare tradiţie. Chiar dacă în campionat distanţa dintre Arsenal, implicată în lupta pentru titlu, şi West Ham, cu un picior în groapă, este ca de la cer la pământ, în Cupă lucrurile stau cu totul altfel. Mai ales că, dacă vorbim de Premier League trebuie să amintim microbiştilor că, în ciuda diferenţei de valoare, cele două londoneze au terminat la egalitate (2-2) pe “Upton Park”, după ce Arsenal a condus la două goluri diferenţă. Sigur este greu de crezut că “ciocănarii” vor avea forţa să-i elimine pe “tunari”, câştigători în zece rânduri ai acestei competiţii. La rândul ei, West Ham United şi-a trecut de trei ori Cupa în palmares (1964, 1975, 1980)

Stiri recente

Olympique Marseille și AS Roma, în semifinalele Europa League

Olympique Marseille s-a calificat în semifinalele Ligii Europa după ce a dispus la lovituri de departajare de formaţia portugheză...