Polo: Romania, invinsa de Ungaria

0
104

În ultimul meci din grupa D a Campionatului Mondial de polo, România a pierdut greu împotriva Ungariei, 9-11, şi va juca cu Grecia pentru un loc în sferturi.

După o înfrângere surprinzătoare cu Canada şi o victorie la scor împotriva Noii Zeelande, România avea nevoie de o victorie contra Ungariei în ultimul meci pentru a avea un adversar mai lejer în barajul pentru sferturi.

Cu toate acestea, misiunea echipei noastre era una imposibilă mai ales că Ungaria este campioana olimpică en-titre şi România nu a reuşit nici o victorie împotriva ungurilor de-a lungul timpului.

Totuşi, cu Alexandru Matei şI Cosmin Radu în mare formă, cinci goluri împreună din şase aruncări, România a fost aproape de o victorie istorică dar a trebuit să se recunoască învinsă în final, scor 9-11.

Astfel, România a încheiat grupa pe locul trei după ce Canada a învins greu Noua Zeelandă, şi va juca luni, în barajul pentru sferturi, împotriva Greciei, formaţie care a pierdut in extremis şefia clasamentului grupei C după ce a cedat la limită, 7-8, în faţa Spaniei.

Alături de Ungaria şi Spania s-au mai calificat direct în sferturile de finală şi Croaţia, 10-8 în meci decisiv cu Statele Unite, şi Serbia, formaţie ce a dominat grupa cu Italia, Germania şi Japonia, această situaţie confirmând supremaţia echipelor europene în polo-ul pe apă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here