Te asteptam si pe retelel sociale

Alte sporturi

POLO: Romania debuteaza la Mondiale

Marţi dimineaţă, selecţionata de polo masculin a României va debuta la Campionatele Mondiale de nataţie de la Melbourne cu primul meci din grupa D contra echipei similare a Canadei.

Una dintre cele mai importante competiţii pentru români de la Campionatul Mondial de nataţie de la Melbourne este cea de polo masculin, acolo unde echipa României are şanse importante la o evoluţie foarte bună.

Repartizată în grupa D, România va juca marţi în primul meci contra Canadei, imediat după acest joc urmând să se dispute şi cea de-a doua partidă din prima etapă din această grupă, meciul dintre Ungaria şi Noua Zeelandă.

Formaţia noastră, cu un lot mai experimentat, porneşte cu prima şansă, antrenorul Vlad Hagiu urmând să se bazeze pe Bertini Nenciu, Dragoş Stoenescu, Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Florin Bonca, Andrei Iosep, Andrei Buşilă, Gheorghe Dunca, George Georgescu, Andrei Dinu, Ramiro Georgescu, Alexandru Matei şi Kalman Kadar.

Canadienii au o echipă mai tânără, cu mulţi jucători de până în 23 de ani, antrenorul Dragan Jovanovic bazându-se pe Robin Randell, Nicolas Youngbloud, Constantine Kudaba, Jonathan Ruse, Kevin Mitchell, Kevin Graham, Thomas Marks, Brandon Jung, Daniel Stein, Aaron Feltham, Noah Miller, Nathaniel Miller şi Jean Sayegh.

În celelalte partide din prima etapă a turneului de polo masculin se vor disputa şi Japonia – Italia, Croaţia – Africa de Sud, Germania – Serbia, China – Spania, Grecia – Suedia şi Australia – SUA.

În turneul feminin, în prima etapă, Spania a învins China cu 15-7, Brazilia a surclasat pe Porto Rico cu 13-2, Grecia a învins Kazahstan cu 11-5, Rusia a învins surprinzător de clar Germania, scor 18-11, Statele Unite au învins Olanda cu 9-7, Cuba şi Noua Zeelandă au încheiat la egalitate, 7-7, Italia şi Ungaria au încheiat şi ele la egalitate, 8-8, iar Australia a învins la limită Canada, 5-4

Citeste mai multe!