Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

Poli a intrat in UE

Marian Iancu îşi susţine în continuare proiectul şi spune că pe Bega este pe cale să se formeze o echipă care, în cel mai scurt timp, va pune probleme în Europa

în urmă cu doi ani, în fotbalul românesc apărea un personaj comparat la vremea respectivă cu rusul Roman Abramovici. Ca şi magnatul rus, omul nostru a cumpărat o echipă de mare tradiţie şi a investit sume imense, în speranţa că va face din noua sa investiţie un brand de renume. Chiar dacă rezultatele nu sînt pe măsura aşteptărilor sale, susţine că se află pe drumul cel bun, iar afirmaţiile sale au acoperire. Omul de afaceri Marian Iancu a apărut practic de nicăieri. Bucureştean get-beget, Iancu a ales să facă din Poli Timişoara un nou pol al fotbalului românesc. Banii săi au scos din impas multe echipe, care şi-au vîndut valorile grupării de pe Bega, devenită Chelsea din Banat. La doi ani de la implicarea sa în fotbal, Marian Iancu vorbeşte pentru SportMagazin kicker despre trecutul, prezentul şi viitorul lui Poli, pe care o vede, în scurt timp, capabilă să „se integreze” în Uniunea Europeană.

Reporter: Ce înseamnă fotbalul pentru dumneavoastră?
Marian Iancu: Nu este un domeniu nou, aşa cum ar crede mulţi. Am jucat fotbal pînă aproape de vîrsta majoratului, la Electroaparataj. A venit însă şi momentul să aleg între şcoală şi fotbal. Am ales şcoala.

Reporter: A fost o alegere înţeleaptă?
Iancu: Sigur. Nu cred că puteam face performanţă în fotbal, ca jucător.

Reporter: De ce aţi ales să investiţi în fotbal şi nu în alt domeniu?
Iancu: Am intuit integrarea în Uniunea Europeană şi doream ca momentul acesta să ne găsească foarte aproape de obiectivele pe care ni le-am propus atunci cînd ne-am decis să investim în fotbal. în plus, îmi place ideea de competiţie şi faptul că fotbalul poate deveni şi în România o afacere.

Reporter: De ce Poli Timişoara?
Iancu: Toate analizele de marketing ne-au îndreptat spre Timişoara. Imaginea acestui club şi faptul că aveam desfăşurată în zonă o importantă cifră de afaceri ne-au determinat să luăm această hotărîre.

Reporter: Care sînt concluziile după doi ani de implicare în fotbal?
Iancu: A fost mult mai greu decît credeam. Dar acest lucru nu a făcut altceva decît să mă ambiţioneze şi mai tare. Eu sînt un manager de proiecte. Nu am dat greş niciodată şi provocarea numită Poli devine din ce în ce mai mare. Este practic o competiţie cu mine însumi.

Reporter: Aţi ales un model anume pentru proiectul Timişoara?
Iancu: în tot ceea ce am făcut am încercat să folosesc din experienţa altora, pe care am studiat-o cu multă atenţie. Să creez un hibrid. Şi mereu am reuşit. Nu uitaţi că am luat o echipă care în ultimii foarte mulţi ani, cu mici excepţii, s-a bătut pentru obiective mărunte. Am luat o echipă care a fost învinsă acasă de Steaua cu 8-1. N-am să uit niciodată atitudinea publicului timişorean în timpul şi după acea partidă. Şi asta m-a determinat să aleg Timişoara.

Reporter: Care este diferenţa dintre Poli de la acel 1-8 cu Steaua şi Poli de acum?
Iancu: Acum sîntem recunoscuţi ca un club serios, cu ambiţii dintre cele mai mari. Faptul că ne-am bătut de la egal la egal cu echipele care ne reprezintă acum cu succes în Europa înseamnă mult. Sîntem în ceafa lor, iar asta ne arată că sîntem pe drumul cel bun.

„Singurul obiectiv este locul 1”

Reporter: Care sînt dezamăgirile acestor primi doi ani?
Iancu: Cel mai greu capitol, la care lucrez în continuare, este cel al mentalităţii. Vreau să-i fac pe toţi cei care vin la Poli să conştientizeze că nu sînt inferiori cu nimic altora. Că trebuie să facă totul ca inclusiv publicul să-şi dorească cu adevărat performanţa. Atunci şi publicul te va ierta cînd greşeşti. Toată lumea trebuie să înţeleagă că Poli nu are decît un obiectiv: locul 1!

Reporter: Cum stă Poli în acest moment?
Iancu: Administrativ sîntem înaintea echipei. Avem un club foarte bine organizat, iar rezultatele nu au cum să nu apară.

Reporter: Puteţi trece în revistă, pe scurt, perioadele Olăroiu, Hagi şi Cîrţu?
Iancu: Au fost trei perioade distincte. Prima a avut ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Nu au fost declaraţii, ci doar o luptă pentru atingerea obiectivului. Aici, Olăroiu şi-a făcut treaba. A urmat o a doua perioadă, în care şi-au făcut loc şi declaraţiile, prin care anunţam că vrem să construim o echipă europeană. Olăroiu nu a fost atît de dinamic pe cît ne-am aşteptat. Echipa a părut în unele momente blazată, lipsită de mobilitate. Am considerat că cel mai indicat pentru a le imprima jucătorilor o mentalitate de învingători, de campioni şi care să le transmită elevilor săi ideea acelei „EuroPoli” era Gică Hagi. Din păcate, Hagi nu a păstrat linia ascendentă şi am fost obligaţi să ne apucăm de o organizare şi mai serioasă a strategiei noastre. Cîrţu era cel mai potrivit.

„Chivorchian, oferta cea mai consistentă”

Reporter:
A plecat şi Cîrţu.
Iancu: Pînă la un anumit punct, Cîrţu şi-a îndeplinit misiunea, dar au intervenit alte motive pentru care a trebuit să ne despărţim. Fiind în plin campionat, nu puteam risca şi am asigurat continuitatea cu oameni din cadrul clubului. A fost o decizie inspirată. Am format o echipă tehnică prin îmbinarea tinereţii şi ambiţiei domnului Artimon, a experienţei profesorului Jackie Ionescu şi a liantului dat de pregătirea psiho-fizică a domnului Florentin Marinescu. Vrem să dublăm fiecare post, capitol la care am învăţat din greşelile altora şi, din acest punct de vedere, în acest moment, aducerea la Timişoara a unui antrenor titrat este în plan secundar. 

Reporter: Ce v-a determinat să-l cooptaţi în proiectul „EuroPoli” pe Gheorghe Chivorchian, unul dintre cei mai experimentaţi preşedinţi de club din fotbalul românesc?
Iancu: în cadrul noii societăţi pe acţiuni, fotbalul este centrul de cost, motiv pentru care am decis să găsim şi alte surse de venituri care să susţină clubul. De aceea, îmi trebuia obligatoriu să atrag un director executiv cu mare experienţă, care să delege multe din competenţele unui preşedinte de club, pentru ca eu să mă pot ocupa de lucrurile la care mă pricep cel mai bine. Analizînd oferta fotbalului românesc, soluţia Chivorchian este, de departe, cea mai consistentă.

Reporter: Ce vă doriţi de la 2007?
Iancu: Să demonstre că palmaresul echipei nu a plecat niciodată de pe Bega, pentru ca publicul timişorean să se identifice pentru totdeauna cu această echipă. îmi doresc să finalizez construcţia unei echipe care să pună probleme în Europa. Vreau ca Poli să devină un nou proiect pe care l-am gîndit, l-am construit şi cu care să mă mîndresc.

ADI DOBRE

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: