Poliţistul ucis la Catania a fost înmormântat

Inspectorul Filippo Raciti, poliţistul ucis vineri seara în incidentele care au urmat derby-ului sicilian dintre Catania şi Palermo, a fost înmormântat astăzi, la Catania. Potrivit ultimelor informaţii din presa italiană, moartea poliţistului a fost cauzată de o leziune puternică la ficat, şi nu de o petardă cum s-a crezut iniţial.

Italia este încă în stare de şoc după cele mai violente incidente săvârşite de tifosi. în violenţele de vineri, care au urmat derby-ului sicilian dintre Catania şi Palermo, au mai fost rănite 70 de persoane, marea majoritate din rândul forţelor de ordine. Acesta este cel de al doilea deces din fotbalul italian în mai puţin de o săptămână. Duminica trecută, antrenorul unei echipe din seria a 4-a italiene a murit după ce a încercat să oprească o bătaie între fani şi jucători.

Astăzi, Comitetul Olimpic Italian se va întruni cu reprezentanţii Guvernului din peninsulă pentru a lua măsuri de prevenire a violenţei pe stadioane. Cotidianul Gazzetta dello Sport anticipează două săptămâni fără fotbal în Italia şi disputarea etapelor 21 şi 22 fără spectatori. E posibil ca în acest sezon să fie interzisă deplasarea la meciuri a suporterilor echipelor oaspete.

Până la noi decizii, preşedintele comitetului Gianni Petrucci a luat deja unele hotărâri. El a cerut cluburilor din Italia să rupă orice relaţie cu grupările radicale ale galeriilor şi să sporească securitatea la porţile stadioanelor. Tot în urma acestor violenţe federaţia italiană a anulat meciul amical Italia – România care ar fi trebuit să se dispute miercuri la Siena.

realitatea.net 

Stiri recente

Tyson Fury şi-a păstrat centura WBC la categoria grea

Tyson Fury şi-a păstrat centura WBC la categoria grea, învingându-l pe Derek Chisora, prin KO în runda a 10-a,...