Podul de flori

Repetiţia generală dinaintea marii confruntări cu Olanda, din preliminariile pentru EURO 2008, contra fraţilor moldoveni a fost mai degrabă recviemul fostului “23 August”

E greu să joci împotriva unei echipe din lumea a treia a fotbalului, atunci cînd eşti cu gîndul la meciul ratat împotriva campioanei mondiale Italia. Şi cîte gînduri îşi făcuseră tricolorii. Nopţile nedormite sau alintate cu visele plăcute în care apăreau Gattuso, Gilardino sau Daniele De Rossi au fost înlocuite de cruda realitate. Să te baţi în ultimul amical dinaintea războiului de la Rotterdam cu o echipă din care îl cunoşti doar pe Frunză de la Vaslui, pardon, CFR Cluj(!), este frustrant pentru oamenii lui Victor Piţurcă. Asta s-a văzut şi din Cosmos săptămîna trecută. în plus, nici măcar fanii echipei naţionale nu au considerat de cuviinţă să-şi piardă timpul cu o partidă pe care mulţi dintre ei au jucat-o la pariuri pe toate buletinele cu “1” solist. A fost în schimb un excelent prilej pentru mitocani de a-şi mai etala încă o dată frustrările în public.

Mai buni decît Anglia!

E greu să tragi o concluzie în urma ultimelor partide amicale disputate de naţionala noastră. Am bătut Spania la Cadiz. A fost un rezultat care a avut darul să-i reamintească Europei fotbalistice că prima reprezentativă nu a murit încă. Golul lui Marica a ridicat brusc moralul unei naţionale obişnuite cu eşecurile. Ce să mai înţelegi, însă, atunci cînd Spania, aceeaşi echipă a lui Aragones, bate Anglia la ea acasă? A evoluat Spania cu frîna de mînă trasă la Cadiz sau sîntem mai buni decît băieţii lui Steve McLaren? Meciul cu Moldova nu ne-a dat nici un răspuns. Nici nouă, iar, mai mult ca sigur, nici lui Victor Piţurcă. Selecţionerul nu a putut conta miercuri pe cîteva piese importante. Cap de listă a fost căpitanul Cristian Chivu. Acesta a acuzat o accidentare şi a părăsit cantonamentul în dimineaţa jocului, cu destinaţia Roma. Vestea reluării campionatului italian a fost mult mai importantă pentru Chivu, care nu putea risca, din cauza unei eventuale accidentări, derby-ul cu Inter de pe “San Siro”. Nici omul lui Mircea Lucescu, fundaşul Răzvan Raţ, nu a jucat. Titular incontestabil pe flancul stîng al defensivei lui Piţurcă, Raţ nu a jucat nici el contra Moldovei. Alta ar fi fost situaţia dacă am fi întîlnit Italia şi în cazul lui Răzvan Raţ. Olteanul de la Doneţk ar fi evoluat, mai mult ca sigur, şi într-un picior.

Autori: Adi Dobre, Christian Clemens 

 

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...