Platini: Liga Campionilor are nevoie de o reechilibrare

Michel Platini, ales vineri preşedinte al UEFA, a declarat, pentru postul Canal Plus, că doreşte “doar să reechilibreze” Liga Campionilor, reducând de la patru la trei reprezentantele marilor campionate începând din 2009, dar acest proiect nu este decât o parte “infimă” din programul său.

“în Liga Campionilor este nevoie de o reechilibrare între cluburile marilor ţări şi cele ale altor ţări. Pentru Anglia, Spania şi Italia în prezent există 2 plus 2 (două calificate direct, două pentru turul trei preliminar), eu propun trei echipe direct calificate pentru o reformă care va începe în 2009”, a spus Platini, informează AFP.

Apoi, noul preşedinte al UEFA a fost ironic: “De ce nu o Liga Campionilor cu 32 de echipe cu opt cluburi din ţările mari (inclusiv Germania)? Vom lua un loc unei ţări mari şi îl vom da altei ţări care nu dispune de aceleaşi mijloace financiare”.

Stiri recente

Acțiunea “Mingi pentru suporteri” Alexandrion Group, la FC Hermannstadt – Politehnica Iaşi

Acțiunea "Mingi pentru suporteri" cu ajutorul jucatorilor care au oferit mingi cu logo-ul Alexandrion Group celor din tribune a...