Piturca: Voi inceta total relatiile cu presa

0
151

Selectionerul Victor Piturca a emis un comunicat de presa in care vorbeste despre relatia cu presa, afirmand ca este posibil sa interzicatotal contactul cu ziaristii.

“În urma comentariilor apărute în presa noastră după decizia pe care am luat-o la Piatra Neamţ în ziua de 27 martie a.c., de a închide în totalitate antrenamentul oficial al reprezentativei noastre premergător meciului cu Luxemburg, din cadrul preliminariilor EURO 2008, şi de a anula conferinţa de presă şi activitatea din “zona mixtă”, mă văd nevoit să fac unele precizări.

Şi voi începe prin a mulţumi tuturor unităţilor mass-media care au respectat programul echipei naţionale atât la Mogoşoaia, cât şi la Piatra Neamţ.

Din păcate, reporterii câtorva cotidiane şi ai unui post de televiziune, care au fotografiat şi filmat antrenamentul nostru închis din ziua de 26 martie a.c., publicând, în ediţiie de a doua zi elemente tactice lucrate în timpul evocatei şedinţe de pregătire, au răpit colegilor lor posibilitatea de a-şi exercita meseria în cadrul activităţilor de presă, anunţate pentru ziua de 27 martie.

Cu alte cuvinte, majoritatea a avut de suferit din cauza unei minorităţi, care-şi justifică demersul de a spiona antrenamentele prin imperativul de a informa corect şi prompt opinia publică, de parcă reporterii, fotoreporterii şi cameramanii care se comportă civilizat nu ar sluji acelaşi ideal.

În aceste condiţii, cum spionarea şi ampla reflectare a acestui gen de antrenamente (folosite în lumea întreagă) nu se petrece pentru prima oară, atrag atenţia că sunt hotărât ca, la repetarea acestui gest, să închid în totalitate toate antrenamentele reprezentativei şi să anulez întreaga activitate de presă.

Asigur pe toată lumea că, în ciuda a ceea ce se scrie, sunt adeptul unei relaţii de respect reciproc cu mass-media şi al unei activităţi de presă normale a naţionalei noastre, care, însă, să nu afecteze în niciun mod programul şi interesele acesteia, tot aşa cum nu am nimic împotriva articolelor critice şi a libertăţii de opinie, condiţia fiind ca acestea să se înscrie în limitele obiectivităţii şi în cele ale decenţei.”

Victor Piţurcă

Selecţionerul echipei naţionale a României