Te asteptam si pe retelel sociale

Nationala

Piturca ”Supravietuitorul”

Într-o competiţie majoră, soarta antrenorului este una ingrată. Acesta nu are cale de mijloc, decît foarte rar. Dacă atinge piscul e Rege. Dacă ratează obiectivul este decapitat. Euro 2008 nu a făcut excepţie de la regulă, o serie întreagă de tehnicieni anunţîndu-şi demisiile sau fi ind trimişi „la plimbare”.

Ei au spus PA!

Echipele gazde au deschis balul. Selecţionerul Elveţiei, Jakob Kuhn, îi va lăsa locul lui Ottmar Hitzfeld, în timp ce austriecii caută un înlocuitor pentru Josef Hickersberger. Cehul Karel Bruckner a spus „adio!” echipei naţionale a Cehiei, deşi rămîne cel mai titrat selecţioner din ţara sa, ducîndu-şi echipa la trei turnee fi nale. În fosta grupă din care a făcut parte şi România este un adevărat dezastru. Raymond Domenech a fost pur şi simplu alungat de la cîrma naţionalei Franţei, „Cocoşul galic” agăţîndu-şi speranţele de Didier Deschamps.

Situaţie similară şi în „Cizmă”. „Arivederci, Donadoni!”, au strigat la unison italienii, în timp ce pe uşa federaţiei a intrat zîmbind Marcelo Lippi. Contestat şi înaintea turneului fi nal, Marco Van Basten şi-a făcut valiza şi i-a lăsat loc liber lui Bert Van Marwijk. Nici brazilianul Felipe Scolari nu a avut o soartă mai bună, după ce naţionala Portugaliei s-a transformat din mare favorită în deziluzie. Deşi Turcia a fost una dintre surprizele plăcute ale turneului final, „Împăratul” Fatih Terim a abdicat. Ultimul pe listă este chiar  Luis Aragones. Spaniolul a ajuns pînă în finală, dar îşi anunţase intenţia de a se retrage de la cîrma naţionalei iberice. Astfel, numele românului Victor Piţurcă este unul dintre puţinele rămase pe lista extrem de scurtă a supravieţuitorilor.

„Pentru a înlătura orice dubiu, reafirm faptul că Victor Piţurcă are întreaga susţinere a conducerii FRF, contractul său ferm ca selecţioner al României întinzîndu-se pînă în anul 2010.”
Mircea Sandu (preşedinte FRF)


„Nu are nimeni dreptul să îi ceară demisia lui Piţi. A făcut o treabă excelentă. Lăsaţi-l în pace, pentru că trebuie să îşi ducă treaba la bun sfîrşit!”

Mircea Lucescu (antrenor Şahtior Doneţk)

Citeste mai multe!

Pentru informații sau colaborări ne puteți contacta la:

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: