Pituca: Pas urias spre calificare!

Antrenorul reprezentativei de fotbal a Romaniei, Victor Piturca (in imagine), a declarat, simbata, ca tricolorii au facut un pas urias spre calificarea la Euro-2008, dupa ce au invins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, selectionata Olandei in grupa G a preliminariilor EURO 2008.

„Este un pas urias spre calificare. A fost un joc in care am suferit in anumite momente, mai ales in prima repriza, dar importanta este o aceasta uriasa victorie. Baietii s-au comportat fanstastic, un grup extraordinar care reuseste o victorie impotriva unei echipe mari. Asa trebuie sa joci cu o echipa ca Olanda. Fiecare jucator a luptat pina la limita durerii”, a declarat Piturca pentru TVR 1.

Piturca a adaugat ca nu a fost vorba de o revansa fata de campania de calificare pentru CM din 2006, cind Rominia nu a reusit sa invinga Olanda. „Nu mai era vorba de revansa, era vorba sa cistigam, pentru a lua o optiune serioasa spre calificare. Acum suntem mai bine vazuti, conducem o grupa din care fac parte echipe valoroase, ca Olanda. Totusi, avem nevoie de multa seriozitate si de concentrare, pentru a ne mentine jocul”, a spus tehnicianul.