Pierluigi Collina va veni în România pentru un stagiu

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a anunţat astăzi că fostul mare arbitru italian Pierluigi Collina va veni în România la vară pentru un stagiu de pregătire alături de arbitrii români.

Mult aşteptatul eveniment va fi anunţat din timp, momentan oficial fiind doar acceptul lui Collina urmând ca celelalte aspecte legate de acest eveniment să fie pus la punct în timp.

Nemulţumit de faptul că mai mulţi conducători de cluburi au acuzat în diferite moduri prestaţia Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin a ţinut să precizeze că arbitrajul românesc nu este jos în acest moment ci pe un drum normal iar el i-a invitat pe conducătorii de cluburi să fie prezenţi la momentul efectuării delegărilor.

De asemenea, Gheorghe Constantin a ţinut să remarce că s-a săturat să fie făcut în diferite feluri de conducătorii de cluburi şi a afirmat că nu este de datoria sa să se justifice în faţa acestora chiar dacă el se face “vinovat” de delegări indiferent că este vorba de un program de calculator sau de o tragere la sorţi.

Despre greşelile de arbitraj de până acum, şeful CCA a spus că în prima etapă a mini-returului s-au făcut două greşeli importante care au fost şi amplificate de presă iar în a doua etapă, brigada de arbitri nu a semnalizat un penalty împotriva gazdelor la meciul Ceahlăul – Oţelul 4-3 din cauza unor erori de plasament.

în ceea ce priveşte mult discutatul meci dintre Universitatea Craiova şi Rapid, Constantin a ţinut să-l contrazică pe patronul oltenilor, Adrian Mititelu, şi să spună că a fost evident pentru toată lumea că în acel meci s-au comis greşeli minore, dacă s-au comis, iar eliminarea antrenorului gazdelor, Ştefan Stoica, s-a făcut conform regulamentului chiar Stoica recunoscând la finalul partidei că a întrecut măsura în proteste.

Sebastian Colţescu, unul dintre cei mai talentaţi arbitrii români din acest moment, a spus că nu-şi reproşează nimic vizavi de prestaţia lui de la meciul FC Vaslui – Steaua şi că a luat toate deciziile în conformitate cu regulamentul.
 

Stiri recente

Messi vrea să joace la și CM din 2026

Messi îşi doreşte mai mult ca niciodată să joace la următoarea Cupă Mondială, care va avea loc în Statele...