Petre Grigoras: Vrem 80 de milioane de euro!

Antrenorul Otelului Galati, Petre Grigoras, s-a aratat multumit de modul in care echipa sa a incheiat acest sezon. Tehnicianul a reusit sa inchege o formatie competitiva, care va reprezenta Romania in Cupa UEFA Intertoto, alaturi de Gloria lui Sabau. Viitorul se anunta frumos pentru echipa de la malul Dunarii. Grigoras este de parere ca Otelul va reusi sa se lupte pentru o pozitie mult mai buna in campionatul 2007-2008. 

Reporter: Otelul a terminat campionatul pe locul cinci.
Petre Grigoras: Sincer, am incheiat nesperat de bine. Daca inaintea sezonului mi-ar fi spus cineva, nu as fi crezut ca vom termina campionatul asa de sus.

Reporter: Cu ce buget s-a reusit aceasta performanta?
Grigoras: Nu conteaza bugetul, lotul sau de unde veneam. Un loc destul de bun si sper sa repetam aceasta evolutie.

Reporter: Ce obiectiv aveti pentru sezonul urmator?
Grigoras: Deocamdata, nu am stabilit nici obiectivul, nici ce jucatori vor pleca si vor veni la Otelul.

Reporter: Totusi, credeti ca veti termina mai sus de pozitia a cincea?
Grigoras:
E greu de spus! Steaua, Rapid sau Dinamo sint echipe care investesc mult. Au o istorie in fotbalul romanesc si au disputat multe meciuri in cupele europene. Este greu de depasit, nu neaparat datorita numelui, ci in special lotului de jucatori. Nu pot spune insa ca este imposibil.

Reporter: Domnul Marian Iancu a spus ca in doi ani Poli va avea un buget de 70 de milioane de euro.
Grigoras:
Daca a spus asta inseamna ca se bazeaza pe ceva. Inseamna ca are fonduri si planuri de viitor din care sa reiasa aceste afirmatii. Ne bucura pe toti astfel de implicari din partea conducatorilor de cluburi, in special pe mine.

Reporter: Credeti ca vor investi si celelalte echipe la fel de mult?
Grigoras: Sint convins, asta daca vor sa tina pasul. Toate trebuie sa se implice masiv din punct de vedere financiar, pentru ca nu pot exista echipe care sa investeasca mult, iar altele mai putin. Ar aparea o diferenta uriasa, care s-ar reflecta si in rezultate.

Reporter: Se vor aloca bani si pentru structura stadioanelor?
Grigoras:
Parerea mea este ca daca aloci un buget de 70 de milioane de euro, inseamna ca ai de gind sa imbunatatesti si structura stadionului. Fara investitii nu se poate.

Reporter: La Otelul, ce buget se preconizeaza pentru noua stagiune?
Grigoras: Alaturi de domnul Stan, stim cam in ce ape ne scaldam si nu avem cum sa ne ridicam cu pretentii prea mari pentru buget. Politica gruparii noastre este de a cumpara jucatori din Liga I si din campionatele straine, dar mai slab cotate. Ne cunoastem masura si nu avem cum sa exageram. Si noi am dori un buget de 80 de milioane de euro, ca sa fim mai tari decit Iancu, dar nu avem de unde.

Reporter: Vor pleca jucatori de la Galati?
Grigoras: Deocamdata, am transferat doar un jucator la Steaua. Restul vor ramine la echipa ca sa avem si noi sanse in Cupa Intertoto. In cazul in care va apare o oferta concreta si buna pentru un jucator, care sa fie benefica clubului si fotbalistului, vom spune da.

Reporter: Ati avut vreo oferta?
Grigoras:
Da, pot spune ca am avut, dar nu sint interesat. Eu mai am contract cu Galatiul inca un an, iar aici, la club, este un presedinte cu care ma inteleg foarte bine.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 11 iunie 2007

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...