Peste 350 de sportivi participă la Campionatul Național pentru juniori, cadeți și U 21

Federația Română de Karate organizează în perioada 19-20 octombrie, la Sala Polivalentă din București, Campionatul Național destinat juniorilor, cadeților și sportivilor Under 21.  Scopul acestei competiții este selecționarea finală a loturilor naționale pentru anul competițional 2014. Lucian Băroiu, președintele Federația Română de Karate, a mai anunțat că la concursul de la Sala Polivalentă se va stabili lotul țării noastre, care va participa la Campionatul Mondial WKF de Guadalajara (Spania), în zilele de 9 și 10 noiembrie 2014.

Lucian Băroiu a vorbit despre obiectivul de performanță al sportivilor români, în concursul din Spania: ”Obiectivul nostru este o participare demnă la Campionatele Mondiale. Ne dorim ca românii să nu iasă din concurs după primul tur. Spun aceste lucruri, în condițiile în care la întrecerile mondiale precedente, 90 la sută dintre concurenții din țara noastră părăseau competiția după primul tur”. Lucian Băroiu a mai spus: ”Lotul național lărgit a participat deja la 4-5 etape de pregătire sub coordonarea antrenorului italian Radolfo Bancone. El este ajutat de patru antrenori români”. În continuare, Lucian Băroiu a vorbit despre unificarea federațiilor de karate: ”Așa cum nu există în România două federații de judo, cum nu există două federații de lupte, nu trebuie să fie nici mai multe federații de karate. Important este că în cadrul Federației Române de Karate vor exista comisii naționale destinate tuturor stilurilor. Problema noastră este acum Adrian Popescu Săcele, cel care dorește să formeze o altă federație de karate. Se poate face o altă federație, dar în domeniul privat, nu pe bani publici. Noi dorim ca Adrian Popescu Săcele să vină în cadrul federației noastre și să își pună în valoare experiența incontestabilă pe care o are”.

Campionatul Național destinat juniorilor, cadeților și sportivilor Under 21, sponsorizat de Campofrio, va începe sâmbătă, 19 octombrie, ora 9,00. Programul primei zile de concurs se va termina la ora 21,00. Duminică, 20 octombrie, concursul începe tot la ora 9,00. Conform organizatorilor, festivitățile de premiere au loc de la ora 16,00.