Patinam in gol

După retragerea lui Gheorghe Chiper, singura noastră speranţă într-o clasare decentă la CE de patinaj artistic de la Varşovia este Roxana Luca, locul 15 la ediţia din 2005

în această săptămînă, Polonia găzduieşte Campionatul European de patinaj artistic, o competiţie unde dansul, muzica şi sportul se combină pentru a da naştere unui spectacol unic pe gheaţă.
România este reprezentată doar de trei sportivi, toţi în probele individuale: Roxana Luca, Adrian Matei şi Zoltan Kelemen, ultimul fiind debutant la un concurs de o asemenea anvergură.
De altfel, la nivel internaţional nici nu avem alţi reprezentanţi, Roxana Luca fiind singura patinatoare română din ultimii ani care participă la campionatele europene sau mondiale de seniori.
Un loc 15 la CE din 2005 şi două calificări la Jocurile Olimpice sînt performanţele ei de vîrf. Sînt rezultate care poate nu îi impresionează pe mulţi, dar la ora actuală este tot ce avem mai bun. Roxana poate executa doar trei sărituri triple, faţă de cele cinci pe care le au în program primele zece patinatoare ale continentului. Coregrafia este realizată de Leonardo Azzola (fost dublu campion naţional, fugit din ţară în urmă cu două decenii), italianul Pasquale Camerlengo şi de Sandra Schaer, soţia lui Gheorghe Chiper.

Intertitlu: Disensiuni

De aproape un deceniu, Roxana Luca se pregăteşte peste hotare, în Elveţia şi Germania, iar pentru campionatul european patinatoarea română s-a antrenat în celebra staţiune germană Oberstdorf.
Relaţia cu federaţia de specialitate nu este tocmai una amicală, multipla campioană naţională şi antrenorul ei, Marius Negrea, criticînd în dese rînduri forul român pentru lipsa de sprijin financiar: „Nu am mai primit bani de pregătire din luna octombrie. Dacă nu îndeplinesc obiectivul, adică o clasare în primele douăzeci, nu voi mai vedea probabil nici un leu. Nu sînt ajutată decît foarte puţin, dar m-am resemnat”, a subliniat cu regret Roxana Luca.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker

Stiri recente

Naţionala a ajuns cu trenul la Munchen pentru meciul cu Ucraina de la Euro 2024

Echipa naţională a României a părăsit cantonamentul de la Würzburg, duminică, şi s-a relocat la München pentru confruntarea cu...