Pariu cu fotbalul. Pariu cu viata.

Ne-a fost dor de fotbal în această iarnă. Tocmai de aceea, redacţia noastră a vrut să întîmpine altfel startul unui nou meci, care se va întinde pînă în vară. Am propus un pariu de 100 de euro unor jucători şi conducători din fotbalul nostru. Un pariu pentru o dorinţă, un obiectiv sau, pur şi simplu, un crez. Nu va pierde nimeni acest pariu. Banii vor ajunge într-un loc în care suferinţa e pretutindeni, dar unde fotbalul a rămas aşa cum ne-am dori toţi să fie: un simplu joc

într-o industrie a fotbalului în care balonul din piele are valoarea aurului, 100 de euro arată exact ca un strop de ploaie picurat în ocean. Asta crede brazilianul Ronaldinho. Este de acord şi românul Onuţ.

„Sîntem săraci”, ar spune şi George Copos. „Refuz să fac pariuri”, completează Mihai Stoica. Sigur, fiecare are dreptate în felul lui. Unii chiar sînt săraci. Alţii văd în pariuri o rădăcină a răului. Noi am încercat să trecem peste aceste prejudecăţi. Noi, dar nu pentru noi. Pentru ei. Pentru cei pe care de fapt, trebuie să recunoaştem, refuzăm să-i vedem, refuzăm să-i înţelegem şi, poate, chiar refuzăm să le acceptăm existenţa. însă ei chiar există. Pentru ei, pentru fotbal şi, de ce nu, pentru noi.

Fără a primi acceptul de a participa la vreo competiţie, Asociaţia Sportivă a Surdo-muţilor se luptă cu propriul destin. Un destin ca o povară, dar dedicat aproape în întregime fotbalului şi sportului în general.

Pentru aceştia am dat fluierul de start al unui meci care durează pînă în vară şi în care evoluează o singură echipă, formată din 16 personaje, de fapt, din 16 Oameni: Bogdan Lobonţ, Gheorghe Chivorchian, Florentin Petre, Paul Cazan, Marius Niculae, Gheorghe Ştefan, Vlad Munteanu, Adrian Porumboiu, Ovidiu Burcă, Marius Stan, Bogdan Onuţ, Marin Condescu, Adrian Anca, Florentin Chiforeanu, Bogdan Mara şi Ionuţ Lupescu. în mod sigur, mai erau şi alţii, dar, probabil, n-am fost noi destul de convingători. Miza jocului va consta în 100 de euro. Toţi cei 16 vor pierde, toţi cei 16 vor cîştiga. Iar cei 1.800 de euro vor ajunge la finalul sezonului la Asociaţia Sportivă a Surdo-muţilor, acolo unde cineva va putea zîmbi, măcar pentru o clipă, cu valoarea unei eternităţi.


Continurarea in numarul 54 al Sport Magazin powered by kicker

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...