Padureanu: ‘Nu pierdem cu Olanda’

0
101

Jean Pădureanu este un om optimist. Cel mai experimentat conducător de club din România pariază pe un rezultat favorabil al lui Mutu şi compania în meciul cu “Portocala mecanică” de pe 24 martie. De asemenea, cel denumit “Lordul” a mai dat o lovitură şi s-a înţeles cu Ioan Ovidiu Sabău pentru prelungirea cu încă un an a contractului scadent în vară. Al doilea pariu a lui Jean Pădureanu se referă la noul val de antrenori şi conducători din fotbalul românesc, dar şi la revenirea lui Gheorghe Hagi pe banca tehnică.

Reporter: Domnule Pădureanu, cum vedeţi acest retur?
Jean Pădureanu: Destul de palpitant, mai ales în primele etape. Sînt convins că va fi un campionat mai aparte, mai disputat decît în ultimii ani.

Reporter: Ce aşteptaţi dumneavoastră de la partea a doua a campionatului?
Pădureanu: Sper ca Gloria să termine în primele opt, şi cu puţin noroc să ne calificăm în Intertoto. Chiar dacă sîntem aproape de primele clasate, nu ştiu dacă ne putem prinde direct Cupa UEFA. E mai bine să sperăm fără să vorbim.

“Avem o înţelegere verbală cu Sabău şi va continua încă un an la Gloria”

Reporter: în această pauză competiţională s-a vorbit mult despre plecarea lui Ioan Ovidiu Sabău de la Bistriţa.
Pădureanu: Sabău mai are contract pînă la vară cu noi, dar avem o înţelegere verbală cu el pentru a-i prelungi contractul pînă în 2008. El vrea să continue la Bistriţa, dar trebuie sprijinit, şi nu mă refer aici la noi, cei din conducerea clubului. Avem nevoie de sprijinul consiliului local pentru a dezvolta infrastructura.

Reporter: Vor exista clauze în contractul lui Sabău, care să-i permită să plece dacă va avea o ofertă tentantă?
Pădureanu: Nici vorbă. Nu va fi cazul să ne despărţim.

Reporter: Ce părere aveţi despre lupta pentru titlu, e încheiată?
Pădureanu: De afară e uşor să dai verdicte, iar eu nu vrea să fac acest lucru. Nu vorbesc despre alţii pentru că le dau apă la moară şi orice răspuns se va interpreta şi m-am plictisit de scandaluri. Eu şi ceilalţi de la Gloria Bistriţa nu ne vom implica în astfel de lupte.

“Dominaţia echipelor bucureştene se va încheia în doi-trei ani”

Reporter: A rămas mai puţin de o lună pînă la partida cu Olanda. Ce şanse avem de data asta?
Pădureanu: Eu sînt optimist şi bag mîna în foc că nu pierdem acest meci. Mă bazez pe selecţionerul Piţurcă, pe stabilitatea lotului, dar şi pe activitatea lui Mircea Sandu şi a celorlalţi de la Federaţie. în plus, jucătorii sînt mult mai ambiţioşi după ce au ratat trei turnee finale, iar acest lucru ne poate aduce calificarea la Euro 2008.

Reporter: Aţi vorbit despre activitatea conducerii FRF. Ce s-a schimbat de la cooptarea foştilor internaţionali, Lupescu, Prunea, Belodedici şi Prodan?
Pădureanu: Mircea Sandu a făcut o treabă bună prin întinerirea din mers a conducerii Federaţiei. Această generaţie va aduce multe lucruri bune într-un viitor foarte apropiat, dacă va fi sprijinită. Şi nu mă refer doar la cei patru, ci şi la noul val de antrenori.

Reporter: Cum rămîne cu stadionul promis de Mircea Sandu?
Pădureanu: Din promisiunile făcute, vom avea un stadion. S-au făcut demersurile necesare, iar organele statului se vor implica în acest sens.

Reporter: Totuşi, nu e cam puţin un singur stadion?
Pădureanu: Ba da, dar poate fi un exemplu pentru toată lumea. La CFR Cluj, Arpad Paszkany a făcut ceva extraordinar. Acest om a investit deja foarte mulţi bani în infrastructură, iar acest exemplu ar trebuie urmat.

Continuarea in numarul 54 al Sport Magazin powered by kicker

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here