Olympique Lyon – Bordeaux/ Maintenant ou jamais!

0
117

Acum ori niciodată!, îşi spun Olympique Lyon şi Girondins Bordeaux înaintea marelui derby, probabil decisiv în lupta pentru titlul de campioană. Pe arena “gerland”, fanii lyonezi le-au promis girondinilor că vor vedea infernul

Lyon s-a temut în acest an mai mult ca oricînd că hegemonia sa va fi întreruptă. Pas cu pas s-a descotorosit însă de urmăritoare, experienţa acumulată în Champions League fiind decisivă în partidele de campionat. Doar Bordeaux s-a ţinut scai. Şi încă încearcă. Însă, întîlnirea de acum, de pe arena “Gerland”, va fi probabil decisivă.

Zdrobiţi de Govou

În urmă cu trei sezoane, Bordeaux jura să nu se predea pe “Gerland” în faţa unui Lyon în mare formă. Însă diferenţa dintre cele două era uriaşă. Cu toate acestea, 38.954 de spectatori au asistat stupefiaţi cum Riera deschide scorul pentru oaspeţi. Avea să fie doar un foc de paie. Malouda avea să restabilească egalitatea după fix un sfert de oră, apoi, în urma eliminării lui Rool, s-a dezlănţuit potopul. Cris a marcat de două ori, fiind copiat şi de incredibilul Govou, iar acel 5-1 în favoarea Lyonului va rămîne în istorie.

Revanşa girondinilor

Anul trecut, meciul a fost unul mai liniştit, însă era clar că la Bordeaux mocneşte dorul revanşei. Remiza smulsă în ultimul sezon nu ştersese urmele acelei înfrîngeri categorice. Însă, de data aceasta, elevii lui Ricardo Gomes s-au prezentat cu lecţia bine învăţată. Lyon credea că victoria poate veni de la sine, dar n-a fost aşa. Francia a stabilit un record, deschizînd scorul în primele secunde ale partidei, apoi Micoud a majorat avantajul oaspeţilor. Lyon a strălucit o singură dată, prin Fred, insuficient însă pentru a schimba deznodămîntul întîlnirii.

FOTO: Karim Benzema urmăreşte titlul de campion cu Lyon, dar şi pe cel de golgheter în Hexagon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here