Oltchim se califica in optimi

0
177

Formaţia Oltchim Rm. Vâlcea s-a calificat en-fanfare în optimile de finală ale Cupei Cupelor la handbal feminin după ce a surclasat cu 40-23 pe Cornexi Alcoa pe teren propriu.

Dacă în Ungaria cele două redutabile adversare au încheiat la egalitate, 25-25, cu un gol marcat de Valentina Ardean Elisei în ultimele secunde, în retur, la Rm. Vâlcea, unguroaicele nu au mai beneficiat de sprijinul arbitrilor iar Oltchim a făcut spectacol dominând meciul de la un capăt la celălalt.

După 21-9 la pauză, Oltchim a câştigat şi repriza a doua cu 19-14, în special datorită intervenţiilor excelente ale portarului Luminiţa Dinu, a apărării agresive şi a golgeterelor Ionela Gâlcă, opt goluri, şi Valentina Ardean Elisei, şapte goluri, impunându-se finalmente în meci cu scorul categoric de 40-23.

Oltchim elimină astfel una dintre contra candidatele la câştigarea trofeului şi aşteaptă acum tragerea la sorţi pentru optimile de finală de marţi, echipa noastră putând da peste adversare precum AKABA Bera Bera, din Spania, Svendborg Gudme, din Danemarca, HAC Havre, din Franţa, FC Nurnberg, din Germania, sau Astrakhanoha Astrahan, din Rusia.