Oltchim este aproape calificată în finala Cupei Cupelor

În prima manşă a semifinalelor Cupei Cupelor, Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a distrat cu deţinătoarea Cupei EHF, Ferencvaros Budapesta, şi s-a impus cu 36-23, un rezultat care practic le oferă jucătoarelor noastre şansa să se gândească deja la finala competiţiei.

Speranţele Galacticelor de la Oltchim de a câştiga Cupa Cupelor au prins contur sâmbătă seară după ce elevele lui Gheorghe Tadici au făcut spectacol în prima manşă a semifinalelor cu o echipă cu pretenţii de Liga Campionilor.

După o primă repriză destul de echilibrată încheiată cu patru goluri avans în favoarea Oltchimului, 18-14, în partea a doua jocul a curs practic într-un singur sens şi Steluţa Luca şi compania şi-au mărit considerabil avantajul până la 36-23.

Cu un portar, Luminiţa Huţupan Dinu, de netrecut, şi cu Steluţa Luca şi Ionela Gâlcă cele mai bune marcatoare, Oltchimul s-a impus la un rezultat care îi permite să vadă în returul de duminica viitoare o simplă formalitate înainte de marea finală.

Într-un alt joc, în semifinalele Cupei Challenge, Universitatea Jolidon Cluj a învins greu pe RK Zagreb, 32-30, şi returul din Croaţia se anunţă un examen extrem de dificil pentru ardelencele noastre.