Olaroiu: “Suntem pregatiti sa infruntam Sevilla”

Campioana României en-titre, Steaua Bucureşti, debutează joi seară în sezonul oficial 2007 cu un meci cât se poate de important, acasă cu FC Sevilla, în 16-imile de finală ale Cupei UEFA.

Ajunsă pentru a treia oară consecutivă în primăvara europeană, Steaua, prin vocea antrenorului Cosmin Olăroiu, se declară pregătită pentru disputa cu FC Sevilla în condiţiile în care steliştii s-au învăţat cu atmosfera meciurilor importante după eliminarea Valenciei, deţinătoarea Cupei UEFA, în urmă cu două sezoane, semifinala cu Middlesbrough de anul trecut şi jocurile cu Real Madrid şi Lyon din grupele Ligii Campionilor.

Olăroiu a afirmat că Steaua s-a pregătit bine deşi a avut la dispoziţie o perioadă mai scurtă decât de obicei şi speră ca rezultatele pregătirii să se vadă încă de la meciul de joi cu FC Sevilla.

De asemenea, antrenorul Stelei consideră că echipa sa nu trebuie să se lase influenţată de diferite aspecte cum ar fi rezultatul şi evoluţia marii rivale, Dinamo, din meciul de miercuri seară de la Lisabona, cu Benfica.

“Nu trebuie să ne intereseze şi să ne influenţeze meciul Benfica – Dinamo, fiecare echipă cu meciul ei”, a afirmat Cosmin Olăroiu.

Acesta crede că Sevilla este deja un nume şi nu mai trebuie discutat despre ea dar, ca orice formaţie, şi Sevilla are puncte slabe de care se poate profita dacă steliştii vor intra pe teren cu nivelul de concentrare şi abordare mentală necesare.

Olăroiu se teme de lipsa de meciuri oficiale a Stelei, spunând că altfel ar fi fost situaţia dacă echipa sa avea la dispoziţie un calendar care să o menţină în priză, dar, pe de altă parte, Sevilla, care a jucat în continuu, pare ceva mai obosită iar de aici şi rezultatele sau evoluţiile mai slabe.

Antrenorul stelist consideră că Sevilla, chiar dacă are câţiva jucători peste medie, excelează prin forţa echipei, prin sistemul tactic bine definit şi prin sistemul excelent de exprimare în joc.

“Chiar dacă le lipsesc câţiva jucători, cei de la Sevilla sunt obişnuiţi cu schimbările, au făcut schimbări de la meci la meci, majoritatea jucătorilor au jucat cam acelaşi număr de minute. Au un lot numeros de 25 de jucători dintre care 14 străini”
, a afirmat Cosmin Olăroiu.

Tehnicianul “roş-albaştrilor” mizează pe aportul publicului considerând că va fi o atmosferă cel puţin la fel ca la meciurile din Cupa UEFA de anul trecut, când s-a jucat pe un stadion cu o capacitate mai mare, sau ca la meciurile din Liga Campionilor cu Real Madrid şi Olympique Lyon.

Despre revenirea de formă a lui Gabriel Boştină, fotbalist aflat pe listă neagră a patronului Gigi Becali în urmă cu ceva vreme, Olăroiu a afirmat că jucătorul s-a antrenat foarte bine şi a văzut la el o determinare foarte mare: “Boştină este un jucător valoros şi depinde numai de el să menţină acest ritm şi să devină un jucător de bază al Stelei”.

Antrenorul Stelei a mai afirmat că obiectivul numărul 1 al echipei sale rămâne accederea în grupele Ligii Campionilor pentru că astfel s-ar câştiga 10.000.000 de euro, faţă de numai 400.000, cât primeşte câştigătoarea Cupei UEFA, şi a încheiat cu o glumă afirmând mai întâi că el, împreună cu elevii săi, vor merge în discotecă pentru a sărbători Valentine’s Day, pentru ca apoi să revină şi să afirme că steliştii sunt îndrăgostiţi de fotbal şi vor sărbători prin a juca fotbal.

Stiri recente

Tyson Fury şi-a păstrat centura WBC la categoria grea

Tyson Fury şi-a păstrat centura WBC la categoria grea, învingându-l pe Derek Chisora, prin KO în runda a 10-a,...