Octavian Belu:”România nu-si pune problema necalificarii la Jocurile Olimpice din 2008”

Octavian Belu, presedinte ANS, este de parere ca lotul de gimnastica nu va avea probleme cu calificarea la Jocurile Olimpice din 2008 si ca in acest moment este mult mai important sa rezolvam problemele medicale ale sportivilor, inaintea Campionatelor Mondiale din luna septembrie.

„România nu-si pune problema necalificarii la Jocurile Olimpice din 2008, unde vor merge primele 12 echipe clasate la Campionatele Mondiale din Germania, din luna septembrie. Problema este alta in acest moment. Mondialele sunt foarte devreme, loturile vor pleca la finalul lunii august, deci mai au cam 3 luni pline sa se pregateasca intens. Problemele de sanatate survenite si acum la Europene trebuie rezolvate cat mai rapid, pentru ca altfel, sportivii nu au increderea necesara si nici capacitatea de a lucra in regim normal, la reala lor valoare”, a declarat fostul antrenor-coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică, Octavian Belu.

Campionatul Mondial, care reprezinta criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2008, va avea loc in luna septembrie, la Stuttgart.