O romanca a iesit campioana mondiala la 800 m

Vineri, la Campionatele mondiale de atletism pentru juniori ce se desfăşoară în oraşul polonez Bydcoszcz, sportiva româncă Elena Mirela Lavric a devenit campioană a lumii la 800 m, după o victorie electrizantă într-o cursă care s-a încheiat cu un nou record al competiţiei – 2’00’06/100.

Medalia de argint a revenit marii favorite, turcoaica Merve Aydin, cu 2’00’92/100, iar bronzul a fost adjudecat de olandeza Anna Machteld Mulder – 2’02’05/100.

A castigat pe ultimii 30 de metri

Cursa a fost splendidă, cu o desfăşurare care a relevat maturitatea tactică a tinerei semifondiste românce. Încă de pe porţiunea în care s-a alergat pe culoare, turcoaica Aydin a încercat desprinderea decisivă, pornind ca din puşcă, astfel că la 400 m a trecut în 57′, un timp care rareori se înregistrează chiar şi în concursurile senioarelor. Lavric nu a fost deloc impresionată, iar valoarea i-a permis să prindă şi să ţină plasa favoritei, pe care a învins-o la sprint, pe ultimii 20-30 m ai cursei, realizând, totodată, cel mai bun rezultat din scurta, dar promiţătoarea sa carieră.

La actualele campionate mondiale pentru juniori, aceasta este a doua medalie de aur pentru România, după cea cucerită de Bianca Perie, la aruncarea ciocanului.

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...