Te asteptam si pe retelel sociale

Alte sporturi

O romanca a iesit campioana mondiala la 800 m

Vineri, la Campionatele mondiale de atletism pentru juniori ce se desfăşoară în oraşul polonez Bydcoszcz, sportiva româncă Elena Mirela Lavric a devenit campioană a lumii la 800 m, după o victorie electrizantă într-o cursă care s-a încheiat cu un nou record al competiţiei – 2’00’06/100.

Medalia de argint a revenit marii favorite, turcoaica Merve Aydin, cu 2’00’92/100, iar bronzul a fost adjudecat de olandeza Anna Machteld Mulder – 2’02’05/100.

A castigat pe ultimii 30 de metri

Cursa a fost splendidă, cu o desfăşurare care a relevat maturitatea tactică a tinerei semifondiste românce. Încă de pe porţiunea în care s-a alergat pe culoare, turcoaica Aydin a încercat desprinderea decisivă, pornind ca din puşcă, astfel că la 400 m a trecut în 57′, un timp care rareori se înregistrează chiar şi în concursurile senioarelor. Lavric nu a fost deloc impresionată, iar valoarea i-a permis să prindă şi să ţină plasa favoritei, pe care a învins-o la sprint, pe ultimii 20-30 m ai cursei, realizând, totodată, cel mai bun rezultat din scurta, dar promiţătoarea sa carieră.

La actualele campionate mondiale pentru juniori, aceasta este a doua medalie de aur pentru România, după cea cucerită de Bianca Perie, la aruncarea ciocanului.

Citeste mai multe!