Neaga vrea la nationala

0
120

Rică Neaga povesteşte de viaţa din Coreea creionînd imagini rupte parcă din filmele cu preoţi shaolin şi războinici ninja. Fostul stelist tînjeşte însă la o revenire în fotbalul din Europa, de unde ar putea reveni la echipa naţională

Reporter: Salut, Rică. Cum îţi mai merge în Coreea?
Adrian Neaga: N-am de ce să mă plîng. Doar că s-a terminat vacanţa. Am intrat în cantonament pentru patru zile. Urmează un meci foarte important, cu fosta mea echipă, Chunnam Dragons. E mai mult treabă de orgolii, pentru că şefii ne-au transmis clar că anul acesta nu îi interesează campionatul. Doar Cupa Campionilor Asiei.

Reporter: Crezi că aveţi şanse la acest trofeu?
Neaga: Nu văd de ce nu. Chiar dacă nu s-au mai făcut mari transferuri. Asta din cauza regulii din Coreea, care spune că nu au voie mai mult de trei străini într-o echipă. Aici, sînt eu şi cu încă doi brazilieni şi formăm împreună tridentul ofensiv. Ambii sînt foarte buni. Unul dintre ei, Motta, a fost coleg cu Marius Niculae, la Sporting.

Reporter
: Povesteşte-mi un pic de întîlnirea cu patronul vostru, domnul Moon?
Neaga: A avut loc după ce am ieşit campioni. Una dintre rudele sale este chiar preşedintele clubului. Ne-a chemat la el la palat. Stă izolat undeva în afara Seulului. Nu se ştiu foarte multe lucruri despre el, pentru că e creştin, iar această religie nu este foarte populară în Coreea. Eu doar auzisem despre dînsul că este considerat printre adepţii săi un fel de urmaş al lui Dumnezeu.

Reporter: Te-a şocat cu ceva întîlnirea?
Neaga: Trebuie să recunosc că am rămas perplex. în primul rînd, palatul lui este imens. Se spune că a costat peste un miliard de dolari. Noi nu am văzut însă decît vreo trei încăperi. E adevărat că fiecare măsura cam cît un teren de fotbal. M-am gîndit că poate o vrea să facem acolo vreun antrenament, să vadă cum ne mişcăm. Domnul Moon este acum foarte bătrîn. Are peste 80 de ani şi nu mai poate să meargă singur, îl ajută doi servitori. A venit, a dat mîna cu toţi fotbaliştii şi ne-a felicitat.   

Reporter: Ai reuşit să faci vreo poză cu el?
Neaga: Nu aveam cum. Totul era mai bine păzit decît Casa Poporului. Era plin de bodyguarzi. Am trecut printr-un filtru ca la aeroport, cu detector de metale şi tot tacîmul. Apoi ne-au fost luate aparatele foto. Şi pe camerele de la celulare ne-au pus leucoplast.  

Reporter: Se pare însă că performanţele tale nu sînt luate în considerare cînd vine vorba despre echipa naţională.
Neaga: Eu am avut o discuţie cu domnul Piţurcă, mai demult. Este oarecum de înţeles. Mă omoară fusul orar, nu ştiu dacă aş putea să mă adaptez în doar cîteva zile pentru a putea juca. De aceea îmi doresc foarte tare să revin în Europa, chiar dacă în Coreea nu mă pot plînge de nimic. Simt că sînt un fotbalist care poate ajuta echipa naţională. De abia aştept să văd meciul cu Olanda. Sînt şanse şi este timpul să ne mai calificăm şi noi la un turneu final, după atîtea eşecuri.

 

Continuarea in numarul 54 al Sport Magazin powered by kicker

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here