Natatie: Romania sufera

0
99

In ziua a doua a Mondialelor de nataţie de la Melbourne, delegaţia România a obţinut practic cel mai bun rezultat de până acum, un loc 10 în proba masculină de 100 de metri spate prin Răzvan Florea.

De altfel Florea a fost şi singurul sportiv român care a intrat în concurs luni, el încheind pe locul 15 seriile de la 100 de metri spate, rezultat ce i-a permis calificarea în semifinale, acolo unde a încheiat doar pe locul 10, la doar 10 sutimi de locul opt, ultimul care asigura calificarea în finală.

Americanul Brendan Hansen a câştigat finala masculină de 100 de metri bras în 59.80, un timp cu 67 de sutimi mai slab decât recordul mondial care îi aparţine dar cu 16 sutimi mai bun decât medaliatul cu argint, japonezul Kosuke Kitajima, şi cu 78 de sutimi mai bun decât medaliatul cu bronz, australianul Brenton Rickard.

Finala feminină de 100 de metri fluture a fost câştigată de australianca Lisbeth Lenton în 57.15, un nou record al campionatelor mondiale şi un timp cu doar 54 de sutimi mai slab decât recordul mondial al olandezei Inge De Bruijn dar cu nouă sutimi mai bun decât al medaliatei cu argint, Jessicah Schipper, şi cu 19 sutimi mai bun decât cel al medaliatei cu bronz, Natalie Coughlin.

Finala masculină de 50 de metri fluture a revenit sud-africanului Ronald Schoeman, cel care i-a învins clar pe americanul Ian Crocker şi pe surprinzătorul medaliat cu bronz, danezul Jakob Andkjaer.

În finala feminină de 200 de metri mixt s-a impus americanca Kathryn Hoff cu nou record al campionatelor mondiale, 2.10.13, un timp cu doar 41 de sutimi mai slab decât recordul mondial al chinezei Yanyan Wu. Hoff le-a învins în finala de la Melbourne pe Kirsty Coventry, din Zimbabwe, şi australianca Stephanie Rice.

S-au corectat recorduri şi în alte probe, americanul Ryan Lochte câştigând semifinalele de la 100 de metri spate cu 53.51, nou record al campionatelor şi un timp cu doar 34 de sutimi mai slab decât recordul mondial.

În sesiunea de marţi dimineaţă, Valentin Preda va lua startul în seria a 15-a din cadrul probei de 50 de metri bras, o probă ce programează în primul tur nu mai puţin de 18 serii, Ioan Gherghel participă în seria a 7-a de la calificările pentru 200 de metri fluture, Ionela Cozma şi Camelia Potec vor participa în calificările pentru 200 de metri liber iar Dragoş Coman va participa în calificările pentru 800 de metri liber.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here