Natatie / Razvan Florea salveaza onoarea Romaniei

În sesiunea de calificări de joi dimineaţă de la Mondialele de nataţie de la Melbourne, românul Răzvan Florea a încheiat seriile de la 200 de metri spate cu un rezultat excelent, 1.59.25, locul cinci, la mai puţin de o secundă de o eventuală medalie de bronz.

Seriile de la 200 de metri spate masculin au fost dominate însă de americanii Aaron Peirsol şi Ryan Lochte, cei care au ocupat primele două locuri cu avans consistent faţă de urmăritori.

Calificările de la 100 de metri liber feminin au revenit americancei Natalie Coughlin care s-a impus şi ea cu un avans considerabil faţă de canadianca Erica Morningstar şi recordmena campionatelor, australianca Lisbeth Lenton. Ionela Cozma a obţinut doar locul 36, la o secundă şi jumătate de calificarea în semifinale.

Calificările la 200 de metri bras feminin au revenit sud-africancei Suzaan Van Biljon cu un timp foarte slab, la şase secunde şi jumătate de timpul de record mondial. Van Biljon a fost urmată de suedeza Sandra Jacobson şi australianca Leisel Jones, recordmena mondială.

Calificările din proba similară masculină au revenit japonezului Kosuke Kitajima, cel care şi-a învins cu cel puţin o secundă rivalii în timp ce Valentin Preda a încheiat abia al 34-lea, la aproape trei secunde de calificarea în semifinale.

Ştafeta României de 4×200 de metri liber, alcătuită din Camelia Potec, Larisa Lăcustă, Valentina Brat şi Ionela Cozma, a ratat calificarea în finală încheind doar pe locul 16, din 25 de concurente, la 15 secunde şi jumătate de ultima poziţie care asigura calificarea în finală.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...