Natatie: Inca trei ratari ale romanilor la Melbourne

0
145

Sesiunea de calificări de sâmbătă dimineaţă de la Mondialele de nataţie de la Melbourne a adus trei noi rezultate dezastruoase ale delegaţiei noastre care practic încheie în genunchi unul din cele mai slabe turnee finale ale nataţiei româneşti.

Prima spotivă din România intrată în concurs sâmbătă, Ionela Cozma, a încheiat pe locul 42 calificările la 50 de metri liber, la 1,3 secunde de calificarea în semifinale şi la aproape 1,8 secunde de învingătoare, americanca Kara Lynn Joyce.

Larisa Lăcustă a ocupat locul 34 în calificările de la 50 de metri bras, sportiva noastră încheind la peste două secunde de calificarea în semifinale şi la aproape 3,8 secunde de învingătoare, americanca Jessica Hardy.

De remarcat că Ionela Cozma a fost depăşită de sportive din Taipei, Trinidad Tobago, Islanda, Hong Kong, Fiji, Noua Zeelandă, Danemarca, Brazilia şi Puerto Rico, iar Laris Lăcustă de sportive din Singapore, Taipei, Muntenegru, Hong Kong, Maroc, Moldova, Cipru, Peru şi Noua Zeelandă.

În sfârşit, Dragoş Coman a încheiat pe locul 21 calificările la 1.500 metri liber, la peste 16 secunde şi jumătate de calificarea în finală şi la peste 25 de secunde de învingător, britanicul David Davies.

Calificările la 50 de metri spate masculin au fost câştigate de germanul Thomas Rupprath, recordmenul mondial, iar cele de la 4×100 metri mixt masculin de echipa Statelor Unite.

Sesiunea de după-amiază de la Melbourne programează nu mai puţin de şase finale şi trei semifinale fără participări româneşti.