Natatie: Inca o finala pentru Romania

0
162

Ultima zi a Campionatelor Mondiale de nataţie de la Melbourne a adus şi cea mai surprinzătoare finală pentru delegaţia României care s-a calificat în finala masculină de 4×100 metri mixt.

Echipa României, alcătuită din Răzvan Florea, Valentin Preda, Ioan Gherghel şi Octavian Guţu, s-a calificat in extremis în finală obţinând la optulea timp din calificări, ultimul care asigură prezenţa în ultimul act.

Mai mult, echipa noastră a depăşit cu o sutime de secundă formaţia Braziliei ce rămâne astfel pe dinafara finalei, calificările fiind dominate de Japoniei, Rusiei şi Africii de Sud, echipe ce foarte probabil îşi vor împărţi şi medaliile.

Sesiunea de duminică dimineaţă a mai programat şi calificările la 400 de metri mixt masculin şi feminin, calificări dominate de americani, aceştia obţinând aproape maximul posibil din cele două probe.

La 400 metri mixt masculin Michaels Phelps a avut cel mai bun timp iar el va fi însoţit în finală şi de compatriotul său, Ryan Lochte, iar în proba similară feminină Kattie Hoff a obţinut cel mai bun timp iar ea va fi însoţită în finală şi de Ariana Kukors.

Sesiunea de duminică după-amiază, cea care încheie Mondialele de nataţie de la Melbourne, va programa ultimele şapte finale.