Nataţie: Rezultatele sesiunii de dimineaţă de la Mondialele din Australia

Campionatele Mondiale de nataţie de la Melbourne, Australia, au programat în sesiunea de marţi dimineaţă calificări în probele de 50 de metri bras, 200 de metri fluture şi 800 de metri liber, toate la masculin, şi 200 de metri liber feminin.

În calificările masculine de la 50 de metri bras, românul Valentin Preda a încheiat doar pe locul 29, la 63 de sutimi de locul 16, ultimul care asigura calificarea în semifinale, şi la aproape 1,3 secunde de învingătorul din calificări, sud-africanul Cameron Van Der Burgh, cel care a reuşit un timp cu numai trei sutimi mai slab decât recordul campionatelor ce aparţine britanicului James Gibson, doar locul nouă în calificările de acum.

Americanul Michael Phelps a reuşit să câştige cu un timp destul de modest calificările de la 200 de metri fluture, un timp cu aproape două secunde mai slab decât recordul mondial sau cel al campionatelor, însă şi cu aproape o secundă mai bun decât cel al principalilor rivali, americanul Dawis Tarwater şi japonezul Ryuichi Shibata.

Românul Ioan Gherghel a încheiat doar pe locul 18, ratând calificarea în semifinalele probei de 200 de metri fluture pentru 55 de sutimi.

Franţuzoaica Laure Manaudou a dominat calificările de la 200 de metri liber, probă în care Camelia Potec a încheiat pe locul 17, la 11 sutimi de calificarea în semifinale, iar Ionela Cozma a fost doar a 30-a, la peste două secunde şi jumătate de calificarea în semifinale.

Românul Dragoş Coman a încheiat pe locul 15 calificările la 800 de metri liber, la aproape şapte secunde de calificare în finală, în timp ce australianul Craig Stevens a câştigat calificările cu numai cinci sutimi avans faţă de italianul Federico Colbertaldo