Nadal, Blake şi Nalbandian merg mai departe la Australian Open

Trei dintre favoriţii turneului masculin de tenis de la Australian Open, spaniolul Rafael Nadal, argentinianul David Nalbandian şi americanul James Blake s-au calificat fără probleme în turul doi deşi argentinianul a fost obligat să recupereze de la 0-2 la seturi.

Campionul campionilor din 2005, Nalbandian, a fost condus cu 7-6, 6-4 de sârbul Janko Tipsarevic dar argentinianul a revenit, a câştigat seturile trei şi patru cu 7-6, 6-0 pentru ca în decisiv Tipsarevic să abandoneze din cauza unor probleme medicale.

Nadal a avut probleme doar în primul set cu americanul Robert Kendrick, pe care l-a câştigat la tie-break, pentru ca în seturile doi şi trei să cedeze doar cinci game-uri. Misiune la fel de uşoara a avut şi americanul James Blake, cap de serie numărul cinci, care după un prim set câştigat la tie-break, s-a impus în următoarele două fără probleme în faţa experimentatului Carlos Moya.

S-au mai calificat în turul doi al turneului masculin şi ecuadorianul Nicolas Lapentti, belgianul Olivier Rochus, francezul Sebastian Grosjean, cap de serie numărul 28, germanul Misha Zverev, wild-card, cehul Tomas Berdych, cap de serie numărul 13, australianul Robert Smeets, wild-card, americanul Robby Ginepri, argentinianul Juan Ignacio Chela, elveţianul Stanislas Wawrinka, cap de serie numărul 31, şi chilianul Paul Capdeville, venit din calificări.

Amos News