Naţional învinge şi speră

În ultimul meci disputat joi în etapa a 25-a din Liga I la fotbal, FC Naţional a învins cu 2-0 pe Farul Constanţa, graţie unei duble a atacantului Octavian Chihaia, iar bancarii speră încă în salvarea de la retrogradare deşi mai au mult de tras.

Aflată într-o situaţie disperată în clasamentul Ligii I şi fără câţiva dintre jucătorii cu pretenţii precum Florentin Dumitru, Lincar sau Burcă, FC Naţional avea mare nevoie de victorie acasă cu Farul pentru a mai putea spera la salvarea de la retrogradare.

Iar elevii lui Sorin Cârţu, cu sabia lui Damocles deasupra capului, au reuşit cel mai bun meci făcut de bancari în 2007, Naţional câştigând cât se poate de clar duelul cu Farul deşi pe tabela scorul a fost doar 2-0.

Octavian Chihaia a deschis scorul în minutul 12 după o greşeală uriaşă a portarului Vlas, tot Chihaia rezolvând practic meciul după mai puţin de o jumătate de oră de joc când a realizat dubla cu o splendidă lovitură de cap după un corner al gazdelor.

Oaspeţii au avut două ocazii importante de a reveni în joc în prima repriză dar Senin şi Todoran au fost blocaţi excelent de Nae pentru ca după pauză Farul să cadă total iar Naţional să domine jocul şi să rateze şanse de a-şi mări avantajul prin Herea şi Octavian Chihaia, omul meciului.

FC Naţional – Farul s-a încheiat 2-0 şi dacă bancarii, aflaţi în acest moment la 10 puncte de salvarea de la retrogradare, încă mai speră, constănţenii nu reuşesc să confirme pretenţiile de la debutul sezonului şi intră şi ei în hora retrogradării.

FC Naţional – Farul Constanţa 2-0 (2-0).

Au marcat: Oct. Chihaia (12′, 26′). Cartonaşe galbene: Herea (89)/ Todoran (82), Senin (88). Cartonaşe roşii:

FC Naţional: E. Nae – Ducu Ninu, Panc, Papură, L. Rusu – Pelecaci (R. Iancu 54), Ilin, Oprsal, Herea – Borbely (Cursaru 65), Oct. Chihaia (I. Savu 83). Antrenor: Sorin Cârţu.
Farul: Vlas – Farmache, I. Barbu, Şchiopu, Maxim (Tb. Moldovan 46) – Iul. Apostol, Ben Teekloh (Senin 46′), Todoran, M. Nae – Guriţă, Tilincă (Disney 73). Antrenor: Basarab Panduru.

În celelalte două partide disputate joi în etapa a 25-a din Liga I, UTA Arad şi Politehnica Iaşi au încheiat la egalitate, 0-0, un meci care practic trimite şi formaţia arădeană în zona fierbinte, în timp ce Pandurii Târgu Jiu au învins cu 1-0 pe Ceahlăul Piatra Neamţ, gol marcat de Alexandru Păcurar, iar în acest moment dacă Ceahlăul are mari emoţii, Pandurii au scăpat practic de griji.