Patrick Mouratoglou e cunoscut în pentru colaborarea avută cu Serena Williams. Cariera lui de antrenor la nivel înalt a început cu Marcos Baghdatis.  A mai antrenat jucătoare precum Arevanze Rezai – pe care a dus-o aproape de Top 10 WTA. Dar și  Anastasia Pavlyuchenova, Coco Gauff, dar a consiliat şi  jucători precum Grigor Dimitrov sau Stefanos Tsitsipas.

Academia Mouratoglou a creat-o în 1996. În prezent, Mouratoglou Tennis Academy este cea mai importantă academie din Europa şi din lume. La care se antrenează mai mulţi sportivi de top (printre ei, Novak Djokovic, Andy Murray, Victoria Azarenka, Daniil Medvedev). Și care scoate aproape pe bandă rulantă nu doar jucători mari (Gauff, Tsitsipas, Rune, Fruhvirtova), ci şi antrenori şi fizioterapeuţi.

Academia are peste 4.000 de jucători şi jucătoare care se antrenează constant. Și alţi 200 de studenţi care se antrenează permanent şi beneficiază de toate facilităţile.

Adiţional, Mouratoglou a mai pus bazele a două programe mari: o fundaţie şi un eveniment anual.

Fundaţia Champ’seed a fost înfiinţată pentru a ajuta tinerii jucători fără mijloace financiare să poată reuşi în acest sport (Coco Gauff a făcut parte din acest program). Iar Ultimate Tennis Showdown (UTS) e o creaţie de turneu de tenis atipic, desfăşurat în ritm rapid, cu meciuri scurte şi reguli diferite. Scopul, spune Mouratoglou, e de a atrage noua generaţie către jocul de tenis, cât şi o încercare de a încuraja revoluţionarea tenisului.

Mouratoglou s-a făcut remarcat prin felul foarte analitic de a antrena şi de a studia adversarul. Francezul e un om al datelor şi cifrelor; îi place şi ştie cum să folosească statisticile avansate, ştie să găsească povestea ascunsă în spatele cifrelor, ştie să găsească unde s-a făcut diferenţa, cum a evoluat un jucător de la un meci la altul.

Viziunea lui despre relaţia antrenor – jucător e una specială: “Calitatea relaţiei dintre antrenor şi jucător este prima cheie a succesului. Este nevoie de încredere şi comunicare completă. Treaba mea este să ajut jucătorii să-şi găsească puterea în ei înşişi pentru a-şi atinge potenţialul. Aceste obiective pot fi atinse doar dacă jucătorul şi antrenorul cred unul în celălalt 100%.

Prea mulţi antrenori trec direct la propunerea de soluţii înainte de a stabili acea relaţie câştigătoare, iar acest lucru nu declanşează niciodată rezultate bune. De asemenea, este important să înţelegem că un jucător este o maşină complexă care începe cu mintea. Înţelegerea modului în care funcţionează întreaga maşină – întreaga persoană – este primul pas pentru a face ajustările necesare pentru a atinge următorul nivel”, spune Mouratoglou.

Din această primăvară, Patrick a devenit antrenorul Simonei Halep, cea mai bună jucătoare din România din istoria acestui sport.