Motociclism: Robert Muresan a incheiat ziua pe locul 23

0
99

În a doua şedinţă de antrenamente libere de la marele premiu de motociclism viteză al Spaniei, românul Robert Mureşan a reuşit să urce patru poziţii, până pe locul 23, şi a încheiat ziua întăi de la Jerez la numai 1,2 secunde de puncte.

În revenire de formă faţă de prima şedinţă de antrenamente libere, Robi Mureşan a reuşit un top-speed mai bun cu circa trei kilometri pe oră iar acest lucru i-a permis să termine pe locul 23, la 3,5 secunde de lider şi la 1,2 secunde de locul 15, ultimul care aduce puncte.

Mai mult, cu top-speed-ul de peste 205 kilometri pe oră, sportivul român s-a apropiat foarte mult de rezultatele realizate de Hector Faubel, locul şase, şi Andrea Iannone, locul nouă.

La clasa mezină, 125 cc, după prima zi într-un pole-position provizoriu se află italianul Mattia Pasini, de la Polaris World Aprilia, cel care a încheiat cu 140 de miimi avans faţă de ungurul Gabor Talmacsi, de la Bancaja Aspar Aprilia, şi cu peste 800 de miimi avans faţă de japonezul Tomoyashi Koyama, de la Red Bull KTM 125.

La clasa regină, moto gp, lider provizoriu este spaniolul Carlos Checa, de la Honda LCR, cel care a încheiat ziua cu un avans de 55 de miimi faţă de compatriotul său Dani Pedrosa, de la Repsol Honda Team, şi cu 121 de miimi avans faţă de un alt spaniol, Toni Elias, de la Honda Gresini.

Italianul Valentino Rossi se situează în acest moment pe locul cinci, la 347 de miimi de lider şi la 27 de miimi de australianul Casey Stoner, cel care i-a furat victoria în runda inaugurală şi care a încheiat antrenamentele pe locul patru, în timp ce campionul mondial en-titre, americanul Nicky Hayden, nu se regăseşte şi ocupă doar locul 13, la 685 de miimi de lider.

La 250 cc, în pole provizoriu se află spaniolul Jorge Lorenzo, de la Fortuna Aprilia, cu un avans de aproape o secundă faţă de italianul Marco Simoncelli, de la Metis Gilera, şi spaniolul Hector Manuel Barbera, de la Team Toth Aprilia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here