Monopostul campion mondial RB7, spectacol în fața Palatului Parlamentului. Alături de Arūnas Gibieža

Peste 50.000 de oameni au asistat la un spectacol în cadrul căruia a fost prezentat și Monopostul campion mondial RB7, la Red Bull Racing Show Run.

Patrick Friesacher of Austria performs during the Red Bull Racing Showrun 2022 in Bucharest, Romania on September 10, 2022. // Attila Szabo / Red Bull Content Pool // SI202209110074 // Usage for editorial use only Fanii au fost prezenți în număr mare în Piața Constituției din București pentru a urmări monopostul Oracle Red Bull Racing RB7.  Într-un festival dedicat cailor putere.
Aras Gibieza performs during the Red Bull Racing Showrun in Bucharest, Romania on September 10, 2022. // Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool // SI202209110014 // Usage for editorial use only //

Monopostul campion mondial de Formula 1 i-a încântat pe cei prezenți cu turații maxime și sunete puternice chiar în fața Palatului Parlamentului, fiind capul de afiș al unui eveniment care a întrecut orice așteptări. Alături de el au fost prezenți Red Bull Drifbrothers și dublul campion european la stunt riding Arūnas Gibieža, care au dus spectacolul la un nivel care a stârnit în repetate rânduri urale de entuziasm din partea fanilor.

Patrick Friesacher of Austria performs during the Red Bull Racing Showrun in Bucharest, Romania on September 10, 2022. // Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool // SI202209110018 // Usage for editorial use only //

Timp de aproape trei ore, Bucureștiul a fost capitala motorsportului în lume, iar totul a început cu trei reprezentații locale. Publicul a putut admira mașinuțele Hot Rod într-un prim moment special prezentat de Glovo, după care a fost rândul talentaților componenți ai echipei UPB Drive Formula Student a Universității Politehnica București să-și prezinte monopostul pe pista de pe Bulevardul Libertății.

Patrick Friesacher of Austria and The Driftbrothers, Elias and Joe Hountondji of Germany, performs during the Red Bull Racing Show Run in Bucharest, Romania on September 10, 2022. // Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool // SI202209110042 // Usage for editorial use only //

Încă de dinainte de deschiderea porților, bucureștenii așteptau nerăbdători să se bucure de eveniment. Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, a adus în Piața Constituției o atmosferă muzicală memorabilă asigurată de DJ Undoo și DJ HEFE, precum și o zonă gastronomică urbană cu numeroase food truck-uri pentru toate gusturile.

Partenerul evenimentului, Kaufland, a pus de asemenea la dispoziție un spațiu de relaxare.

Multiplul campion național de raliuri Simone Tempestini a intrat apoi în rolul pe care îl joacă cel mai bine, aducând spectacolul cailor putere în prim plan în al său Porsche 997 R-GT alături de Betano. A urmat primul punct de maxim interes al zilei – prima ieșire pe pistă a monopostului Oracle Red Bull Racing pilotat de Patrick Friesacher, însă nu înainte de un moment special cultural.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART, alături de Centrul de Cultură „Augustin Bena”, a prezentat grupul de tulnicărese „Moațele din Apuseni” – coordonator Cornel Igna – care a adus în mediul urban un instrument muzical și un mijloc de comunicare străvechi, ce face parte din patrimoniul poporului român: tulnicul. Trecerea de la sunetele vibrante scoase de instrument la turațiile motorului V8, au smuls primele urale ale zecilor de mii de spectatori înșirați de-a lungul Bulevardului Libertății.

Momentele autentice nu s-au oprit aici. Monopostul RB7 a fost înconjurat de 100 de călușari într-o reprezentație spectaculoasă a unei embleme identitare, realizată de coregraful Iliuță Brăileanu și prezentată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt. Ritualul Călușului românesc, inclus în patrimoniul UNESCO, fascinează prin costumele, muzica și dansul prin care transmite mesajele, fiind un simbol național recunoscut peste hotare.

Apoi, în reprize din ce în ce mai spectaculoase, a fost rândul protagoniștilor să iasă pe pistă. Monopostul RB7, cele două mașini BMW G82 M4 în specificație de drift și motocicleta Kawasaki Ninja 636 pilotată de Arūnas Gibieža au încântat publicul cu un spectacol vizual și auditiv de neuitat pentru fanii motorsportului. Pneuri încinse, motoare asurzitoare și turații maxime – asta a însemnat Red Bull Racing Show Run București 2022.

Spectacolul s-a încheiat într-un mod unic. Pentru prima oară într-o reprezentație live, cele trei mașini și motocicleta au luat cu asalt pista în același timp, la intensitate maximă, într-un un moment special, chiar înainte de venirea ploii, care a părut că așteaptă finalul evenimentului înainte să-și facă apariția. Reacția publicului a fost pe măsură, iar steagul României a fost fluturat la final în uralele spectatorilor.

„A fost un succes uriaș. Încă de la sosirea noastră am fost primiți cu multă căldură, iar locația a fost de-a dreptul extraordinară. Energia pe care am simțit-o a fost de nedescris. A fost ceva foarte special. Am fost în locuri extraordinare din lume până acum, iar acesta a fost cu adevărat unic.”, a declarat Patrick Friesacher la finalul show-ului.

Și Elias Hountondji, component al Red Bull Driftbrothers, a spus la final că „A fost extraordinar la București. Am putut să simțim energia publicului în mașini. Reacțiile pe care le-am văzut din partea lui au fost extraordinare. La final, când ne-am oprit în fața publicului, am trăit un sentiment pe care nu l-am mai simțit până acum. O energie și pozitivitate speciale.”

„De asta suntem aici, pentru public, pentru spectatori. Mi s-a părut că lumea s-a simțit foarte bine, iar acest lucru este cel mai important pentru noi. Când m-am dat jos de pe motocicletă și am văzut în fața mea Palatul Parlamentului am fost impresionat de grandoarea sa. România este o țară minunată, cu o natură splendidă și cu munți impresionanți, unici. M-am simțit foarte bine aici.”, a spus și Arūnas Gibieža.

 

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...