MONDEN SPORT/ Fa-ti tatuaje neamuleee

Pentru bărbaţi un tatuaj poate însemna o exprimare a forţei, a răzvrătirii în faţa dogmelor şi a barierelor impuse, o idee marcantă şi obsesivă, poate o modă şi o dorinţă mai mare de a epata, sau o amintire păstrată vizual pe propriul corp. Pentru femei înseamnă a fi în pas cu moda, un accesoriu, o exprimare a personalităţii sau un secret personal combinat cu o surpriză plăcută pentru partenerul ei, adică, într-un cuvînt, un atu sexy

Nu se ştie exact dacă locuitorii Egiptului Antic sau eschimoşii au fost primii oameni care s-au tatuat. Cert este că ei o făceau primitiv şi rudimentar nu ca acum, întrebaţi-l pe Marius Niculae ce scule are în salonul său.

Gata cu smoala topită turnată peste zgîrieturi sau cu oasele de peşte, dinţii de rechin sau cochiliile de scoici folosite pe post de ace. Am progresat din acest punct de vedere. Dar doar din acesta.

Dacă în trecut numai cei ce aparţineau claselor privilegiate aveau dreptul de a-şi vopsi pielea, astăzi tatuajele sînt la liber. Nu ai nevoie de vreun permis de port tatuaj ci numai de ceva curaj pentru că, în ciuda progreselor tehnologice care au transformat profund “prima maşină de tatuat”, cea inventată de celebrul Thomas Edison în 1876, încă doare.

După nişte ani în care marinarii, răzvrătiţii sau rockerii erau printre singurii exponenţi ai modei tatuajelor, în zilele noastre acestea au devenit expresia stilului acceptat de o întreagă tînără generaţie.

Tot mai mulţi sportivi, actori şi cîntăreţi, vedete şi vedetuţe, apelează din diferite motive la tatuaje iar cei care văd în ei modele se grăbesc să-i copieze.

Specialiştii spun că tatuajul, pînă la urmă, nu este doar o modă, ci şi o formă de eliberare iniţiatică subconştientă. După 5000 de ani de tradiţie în toată lumea, nu există nimic care să indice că această modă va dispărea vreodată.

Aşadar, dacă tot este sănătos, cool, şi nedemodabil, tatuaţi-vă fraţilor!

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...