MONDEN SPORT/ Effenberg vs. Mutu

0
123

Pe vremea cînd juca fotbal, era favoritul tabloidelor. Lui Stefan Effenberg îi plăcea lumina reflectoarelor şi făcea tot ce ţinea de el pentru a fi vizibil. Şi-a dat seama înaintea lui Beckham că imaginea vinde produsul sau pur şi simplu asta este firea lui? Greu de spus.

Cert este că modul în care a înţeles să trăiască, rapid şi periculos, a generat ziariştilor multe subiecte spumoase. Viaţa personală a fost la fel de spectaculoasă ca şi evoluţiile de pe gazon. “Nu am fost niciodată un înger şi nu am ocolit nici alcoolul sau drogurile şi nici sexul, dar cu toate astea am fost plătit foarte bine”, a declarat pentru “Bild” căpitanul cu care Bayern Munchen cîştiga, în 2001, UEFA Champions League, imediat după ce şi-a lansat cartea autobiografică: “Ich habs allen gezeigt” (Le-am arătat tuturor).

Adevărul este că ne-a arătat… Unul dintre cei mai iubiţi şi în acelaşi timp cei mai urîţi fotbalişti din lume ne-a demostrat cum trebuie să joci pentru a primi titlul de MVP al Champions League, cum să te impui ca lider într-o echipă cum este Bayern, dar şi cum să-i jigneşti pe suporterii echipei tale naţionale sau să le furi nevestele coechipierilor (Hassler şi Strunz au păţit-o).

Şi după publicarea cărţii, apărută în aprilie 2003, la editura Rutten & Loening, evenimentele au continuat să se succeadă cu repeziciune în familia Effenberg. Un an mai tîrziu, Effe se căsătoreşte cu fosta nevastă a lui Strunz, Claudia, renunţă la fotbal (juca în Quatar, la Al-Arabi Sports Club) şi se hotărăşte să-şi construiască în Fort Meyers (Florida) casa pe care o visa de mult. Decizia nu a fost una foarte inspirată, dacă ne gîndim la ceea ce a urmat.

Lăsat mai mult singur în America, Claudia a fost nevoită să rămînă la Hamburg cu copiii din prima căsnicie, germanul s-a îndrăgostit de o prietenă comună. Relaţia lui Stefan cu Trinka a speriat-o mai ales prin similitudine pe Claudia, şi ea fusese la rîndul ei bună prietenă cu Martina, prima soţie a lui Effe, şi a determinat-o să facă turul televiziunilor pentru a-şi striga disperarea: “Îl iubesc enorm, dar nu mai cred că putem avea un viitor împreună”, spunea ea atunci. Lucrurile au evoluat însă în bine, şi acum cei doi sînt iarăşi ca la început. El a vîndut vila care le amintea de momentul delicat, ea s-a apucat cu oarecare succes de prezentări de modă, iar acum se pregătesc să reapară în prim‑plan.

Duminică, RTL a difuzat primul din cele şase episoade ale unui reality-show în care soţii Effenberg sînt personaje principale. Camerele de luat vederi îi însoţesc pe fostul rebel al fotbalului german şi pe soţia sa în încercarea lor de a cumpăra casa perfectă. Următorul episod este duminică, pe 26 octombrie, de la ora 20:05. Sînt sigură că va fi ceva mult mai interesant decît acel “Il fenomeno”, cu Mutu, de pe Kanal D.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here