Mititelu: Am invatat din infrangeri

0
122

Adrian Mititelu este convins că Ştiinţa va avea o evoluţie mult mai bună în retur

Reporter: Cum caracterizaţi prima parte a campionatului?

Adrian Mititelu: Au existat momente bune, dar şi mai puţin bune, perioadă în care s-a creat o imagine asupra lotului şi calităţilor individuale ale fiecărui jucător. A fost, totuşi, o alternanţă explicabilă pentru un lot aşa de tînăr ca al nostru. înfrîngerile au venit pe fondul lipsei de experienţă, mă aşteptam să apară şi rezultatele bune. Oricum, a fost un tur din care am tras învăţămintele de rigoare asupra defectelor şi slăbiciunilor pe care le avem şi sper ca în retur  aceste învăţăminte să ne ajute.

Reporter: Aţi acuzat şi arbitrajul la finalul cîtorva meciuri.

Adrian Mititelu: Nu vreau să mai vorbesc acum despre arbitri. Dacă aveam parte de un arbitraj corect, eram acum pe un loc mult mai aproape de aşteptările suporterilor noştri.

Reporter: Sînteţi mulţumit de transferurile făcute?

Adrian Mititelu: Am făcut două achiziţii foarte bune. Wobay era un jucător pe care Fane Stoica îl cunoştea foarte bine, iar din ce am văzut şi la antrenamente mi-am dat seama că nu ne-am înşelat în privinţa lui. Cît despre Njock numai un răutăcios poate să spună că nu este un fotbalist bun. La Craiova a avut evoluţii bune, iar eu cred foarte mult în el, în faptul că ne va fi de mare ajutor în retur.

Reporter: Aducerea lui Njock a fost chiar aşa de costisitoare?

Adrian Mititelu: Avînd în vedere că el primea în Franţa 18.000 de euro pe lună, ca să vină la Craiova avea nevoie de un motiv în plus. Iar eu i l-am dat. Negocierile au fost dificile şi pentru că francezii plătiseră 250.000 de euro pentru aducerea sa din Belgia şi au dorit să scoată toate cheltuielile pe care le făcuseră cu el. Este cel mai costisitor transfer al nostru, dar nu regret banii pe care i-am plătit pentru Njock.

Reporter: Aţi cîştigat doi jucători, dar aţi pierdut unul, pe Andrei Ionescu.

Adrian Mititelu: Pentru mine, capitolul Andrei Ionescu este unul încheiat. Tot ce am avut de spus am spus la momentul respectiv. Acum nu mai vreau să discut despre acest subiect.

Reporter: Cum va arăta Universitatea în retur?

Adrian Mititelu: Echipa va fi în creştere. Să nu uităm că, pe lîngă transferurile făcute, va reveni pe teren şi Mădălin Ciucă, un fotbalist pe care dacă ar fi să-l cumperi valorează cel puţin un milion de euro. Sper să rămînă şi fundaşul Tambouras, mai ales că el este jucător comunitar. Cu siguranţă că echipa va avea o cu totul altă faţă.

Reporter: Nu sînt cam mulţi extracomunitari în lot?

Adrian Mititelu: Nu. Concurenţa este benefică la orice echipă. în plus, nu este nevoie de toţi, va evolua cel care arată cea mai bună formă la antrenamente. Nimeni nu este bătut în cuie. Nici măcar Njock. Sînt însă şanse ca Rose să obţină cetăţenia engleză în cîteva luni şi atunci nu vor mai fi probleme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here