Mircea Sandu: “Aribitrii care nu vor proceda la fel pe viitor vor fi sanctionati”

Presedintele FRF, Mircea Sandu (in imagine), a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca Alexandru Deaconu, arbitrul de centru al partidei Rapid – Steaua, a procedat foarte bine fluierand finalul intalnirii cu un sfert de ora inainte de final, datorita obiectelor aruncate in teren de suporterii formatiei din Giulesti.

Sandu i-a felicitat si pe jucatorii stelisti, care au parasit terenul de joc imediat dupa decizia arbitrului de a pune capat meciului, fiind de parere ca astfel s-au evitat incidentele dintre echipierii celor doua formatii.

“Au facut foarte bine ca au iesit de pe teren! Cine a luat aceasta decizie, a facut foarte bine, pentru ca s-au evitat incidentele intre cele doua echipe. Daca meciul se relua, ei puteau fi chemati de la vestiare”, a apreciat Mircea Sandu.

“Eu am apreciat ca arbitrul a vrut sa continue jocul, s-a consultat cu observatorul Valentin Alexandru si s-a indreptat spre locul infractiunii, dar prin fata sa a trecut un nou obiect. E mai importanta sanatatea unui om decat un meci. Aribitrii care nu vor proceda la fel pe viitor vor fi sanctionati”, a precizat presedintele FRF.

Mircea Sandu le-a raspuns si oficialilor formatiei din Giulesti, care au declarat ca Alexandru Deaconu trebuia sa le acorde trei minute pentru a incerca restabilirea ordinii.

“Arbitrul de rezerva nu il inlocuieste pe cel de centru decat daca cel din urma a suferit o accidentare in timpul meciului, daca arbitrul este lovit se opreste meciul! Trei minute se arata cand obiectele nu il lovesc. In plus, arbitrul a vorbit la pauza cu Nae Manea si l-a anuntat ca se arunca obiecte din tribuna. S-a incercat stoparea violentelor”, a mai declarat oficialul FRF.

Incidentele de la meciul Rapid – Steaua vor fi judecate miercuri de Comisia de Disciplina a FRF.

Stiri recente

Comentatorul sportiv Octavian Vintilă a murit la 86 de ani

Comentatorul sportiv de la Radio România Actualităţi, Octavian Vintilă a murit, vineri, la vârsta de 86 de ani. El...