test

Mircea Lucescu a fost prezentat și sărbătorit la Dinamo Kiev

La o zi după ce a împlinit 75 de ani, Mircea Lucescu a fost prezentat oficial pe banca lui Dinamo Kiev.

Antrenorul român a făcut cunoștință cu noii săi elevi, care l-au felicitat pentru venerabila vârstă pe care atins-o și i-au oferit cu tricou personalizat cu numele său. Lucescu a susținut apoi o conferință de presă online, în care a explicat de ce a semnat cu Dinamo Kiev.

M-a atras faptul că Dinamo Kiev are în componenţa echipei jucători tineri.Foarte mulţi mi-au vorbit despre talentul lor şi despre necesitatea de a creşte aceşti jucători, de a deveni jucători consideraţi valoroşi pe plan internaţional, doriţi de echipele mari. E ceea ce un antrenor trebuie să facă, să ajute jucătorii tineri să crească. Normal, am emoţii. Nu e pentru oricine să facă un asemenea pas cum am făcut eu. Am simţit nevoia să răspund pozitiv dorinţei preşedintelui echipei Dinamo Kiev atunci când m-a chemat. Era o chestie care nu putea fi refuzată. Mă simt în stare în momentul de faţă să muncesc, să fiu pe teren, nu să fiu în tribună sau să dau indicaţii. Voi fi permanent prezent în mijlocul jucătorilor mei. Sper ca şi sănătatea să mă ajute. Totuşi… Am o vârstă. Acum sper ca şi suporterii, cu timpul, să îşi schimbe modul de a interpreta venirea mea aici. Ar trebui, în primul rând, ca ei să aprecieze curajul meu de a începe o asemenea activitate”, a declarat Mircea Lucescu.

A vorbit cu Ahmetov

El a dezvăluit și că a vorbit cu Rinat Ahmetov, patronal lui Șahtior Donețk, rivala kievenilor, pe care Lucescu a antrenat-o mai bine de zece ani: “Ahmetov mi-a urat succes. I-am explicat de ce am făcut lucrul acesta, pentru că îmi doream să mă întorc în fotbal. Doream să intru într-un campionat care este în transformare, un campionat care începe să crească. Acum, pentru mine, Şahtior este istorie, o istorie extraordinară, dar este istorie. Sentimentele, emoţiile sunt în continuare, nu se pune problema ca eu să mă dezic în vreun fel de ceea ce s-a întâmplat în perioada aceea”

Lucescu a antrenat-o pe Şahtior Doneţk din 2004 până în 2016. Sub conducerea lui Lucescu, Șahtior a cucerit opt titluri de campioană (2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014), cinci Cupe ale Ucrainei (2004, 2008, 2011, 2012, 2013) şi şapte Supercupe (2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015), dar mai ales Cupa UEFA, câştigată în 2009, după finala cu Werder Bremen (2-1). În 2013, Mircea Lucescu a devenit cel mai longeviv antrenor din istoria clubului ucrainean de fotbal, iar în 2014 a fost desemnat pentru a opta oară cel mai bun antrenor din Ucraina.

Stiri recente

Valentin Mihăilă: Este visul oricărui copil să fie la Euro

https://youtu.be/xZ6g5yBG2T8Valentin Mihăilă este foarte fericit să joace pentru naţionala României la Euro-2024, afirmând că acesta este visul oricărui copil...