Miracolul a luat sfarsit …

Germania este prima finalista a europenelor, dupa ce a reusit sa treaca de Turcia cu scorul de 3-2.

Prima repriza – cap la cap

Turcia a avut prima ocazie a meciului, Kazim Kazim sutand in transversala de la 10 metri. Tot turcii au presat, si au reusit sa deschida scorul, in minutul 23, prin Boral. Avantajul nu a durat mult timp, nemtii egaland 5 minute mai tarziu prin Schweinsteiger, cel ce a inscris primul gol al nemtilor si in sfertul cu Portugalia. Pana la pauza s-a mai inregistrat o ocazie importanta, sutul lui Sabri fiind respins cu dificultate de catre Lehmann.

A doua repriza – sfarsit de poveste

A doua repriza a meciului a fost una disputata, insa meciul avea sa se incinga cu adevarat abia in ultimele 10 minute. In minutul 80 Klose inscrie pentru Germania (la fel ca in sfertul cu Portugalia), ducandu-i pe nemti in avantaj. Trei minute mai tarziu turcii egaleaza, amintind de finalul apoteotic al sfertului cu Croatia. Semih trimite in plasa si scorul este 2-2. Mai trebuia sa inscrie Ballack, pentru ca tripleta din meciul cu Portugalia sa se repete, insa de data aceasta a fost Lahm, care a marcat in minutul 90, dupa o combinatie cu Hitzespelger.

3-2 pentru Germania care merge in finala, si ii trimite acasa pe turci, o echipa ce a scos maximul din acest european, si care cu siguranta va fi primita acasa ca si cand au castigat turneul.


Moment haios

Un moment inedit al meciului s-a petrecut atunci cand un suporter a patruns pe teren, insa acesta a fost retinut de fortele de ordine fara sa faca rau vreunuia dintre jucatori (foto)

Pentru nemti au evoluat:

                                         Jens Lehmann
Arne Friedrich – Per Mertesacker – Christoph Metzelder – Philipp Lahm
              Bastian Schweinsteiger – Simon Rolfes
    Michael  Ballack – Thomas Hitzlsperger – Lukas Podolski
                                Miroslav Klose

Antrenor: Joachim Loew.

Turcia a aliniat urmatoarea formula:

                              Ruştu Recber
  Sabri Sarioglu – Mehmet Topal – Gokhan Zan – Hakan Balta
Kazim Kazim – Hamit Altintop – Mehmet Aurelio – Ayhan Akman
                      Ugur Boral – Semih Şenturk

Antrenor: Fatih Terim