Mingiile primului trofeu digital din fotbal, distribuite in orasele gazda ale Euro 2020

În noaptea de 10 spre 11 iulie, fragmentele prototipului instalației de artă ale primului trofeu NTF din lume vor apărea pe străzile orașelor gazdă ale Campionatul UEFA EURO 2020

Gazprom, partenerul oficial al Campionatului European, a venit cu un premiu total nou pentru cel mai frumos gol de la Euro 2020 – un trofeu în format NFT.

Trofeul este primul premiu digital din istoria fotbalului mondial care combină percepția fizică și tehnologiile digitale.

Prototipul fizic al trofeului de fotbal NTF a fost o instalație de artă a cunoscutului artist rus Pokras Lampas.

În ajunul finalei UEFA EURO 2020, în noaptea de 10 spre 11 iulie, mingile de fotbal care alcătuiesc instalația de artă vor apărea pe străzile celor 11 orașe gazdă ale Campionatului.

Mingile vor fi amplasate lângă atracții turistice, locuri de agrement populare și facilități sportive din Amsterdam, Baku, Budapesta, București, Glasgow, Copenhaga, Londra, Munchen, Roma, St. Petersburg și Sevilla.

Opera formata din 432 mingi de fotbal

În data de 27 iunie, instalația de artă formată din 432 de mingi de fotbal, la standul Gazprom, din satul de fotbal din Sankt Petersburg a fost dezasamblată în mingi individuale de fotbal, fiecare în sine unice precum o operă de artă modernă.

Mai mult, instalația fizică nu va fi repetată niciodată în formatul în care a fost creată și a existat la standul Gazprom din Sankt Petersburg, rămânând doar sub forma unui token NFT care urmează să fie acordat, împreună cu una dintre mingi, autorului celui mai bun frumos al Campionatului.

“Proiectul nostru demonstrează natura multidisciplinară a unui artist modern-începând cu o instalație de artă publică bazată pe obiecte compozite pictate manual, proiectul este transformat într-un token digital tehnologic, povestind simultan privitorului despre lucrare prin conținut în rețelele sociale. Și din nou se întoarce pe străzi sub formă de artefacte compozite — mingele în sine, cu care a început totul. În același timp, posibilitatea de a deveni brusc proprietarii unei piese dintr-un obiect de artă și de a lua în mod independent o decizie cu privire la ce să facă cu ea transformă privitorul într-un actor cu drepturi depline al proiectului și conectează realitatea digitală și mai puternic cu fundamentul material al muncii.

 Ne vedem pe străzile din Sankt Petersburg, Roma, Londra și alte capitale europene!”, a precizat autorul.

Oricine dorește poate deveni proprietarul uneia dintre mingile de fotbal. Pentru a afla unde sunt ascunse mingile, urmează indiciile din conturile Gazprom @gazpromfootball, @gazpromphotos, @gazpromNewsEn, @gazpromarena, Programul Gazprom “Fotbal și Prietenie” @footballforfriendship, Pokras Lampas – @pokraslampas precum și centrul Lakhta @lakhtacenter și clubul de fotbal Zenit @zenit_spb.

 

 

Stiri recente

Cozmiuc şi Bejan, medalie de aur la dublu rame la CM de canotaj

Echipajul de dublu rame (M2-), compus din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, a cucerit medalia de aur la CM...