Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Europa

Miercuri se decid primele sfert-finaliste in Cupa UEFA

Manşa a doua a optimilor de finală ale Cupei UEFA începe miercuri seară cu patru partide în care Bayer Leverkusen, Osasuna, Werder Bremen şi Tottenham pornesc ca mari favorite dar surprizele nu sunt excluse din calcule.

Cupa UEFA, meciurile de miercuri

Bayer Leverkusen – Racing Club Lens (ora 19.15, în tur 1-2)

Învinşi în tur la limită după un meci echilibrat, nemţii mizează pe avantajul terenului propriu dar şi pe faptul că în singurul meci arbitrat de portughezul Olegario Benquerenca în Germania în Cupa UEFA, formaţia gazdă s-a impus cu 1-0, scor ce ar califica pe Bayer în sferturi.

La adăpostul avantajului luat în tur, Lens abordează returul din Germania cu multă încredere în forţele proprii însă o ratare a calificării nu ar fi un eşec pentru că francezii sunt foarte aproape de o calificare în Liga Campionilor, Lens fiind pe locul doi în clasamentul din Franţa cu şase puncte avans faţă de echipa de pe locul trei şi cu o singură înfrângere în ultimele nouă meciuri.

Karim Haggui, de la Bayer Leverkusen, este suspendat, Tranquillo Barnetta şi Sergey Barbarez, ambii de la Bayer Leverkusen, şi Hilton, Sidi Keita, Seydou Keita, Gillet, Demont şi Barul, toţi de la Lens, sunt în pericol de suspendare.

Osasuna Pamplona – Glasgow Rangers (ora 21.45, în tur 1-1)

Spaniolii nu au prea avut noroc cu danezul Claus Bo Larsen arbitru de centru, trei victorii în 10 meciuri, dar Osasuna a dominat meciul din Scoţia şi are prim-planul în dubla cu Glasgow Rangers înainte de returul din Spania.

Deşi au ratat practic titlul în Scoţia, jucătorii lui Glasgow Rangers au obţinut o victorie de moral weekend-ul trecut, 1-0 pe terenul marii rivale, Celtic Glasgow, iar acest lucru dă mari speranţe lui Dado Prso şi compania înaintea returului de pe stadionul Osasunei.

Barry Ferguson, de la Glasgow Rangers, este suspendat, Javier Flano, Raul Garcia, David Lopez, Rocha, Romero şi Soldado, toţi de la Osasuna, şi Hutton, Murray şi Steven Smith, toţi de la Glasgow Rangers, sunt în pericol de suspendare.

Werder Bremen – Celta Vigo (ora 21.45, în tur 1-0)

Ratarea calificării în optimile de finală ale Ligii Campionilor nu a turnat plumb în ghetele jucătorilor de la Werder Bremen care după ce au eliminat pe Ajax Amsterdam, o altă formaţie cu pretenţii, sunt acum la un pas de calificarea în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

Cu o singură victorie în ultimele 15 meciuri din Primera Division, Celta Vigo este foarte aproape de o nouă retrogradare, fiind pe locul 16, la numai un punct de zona fierbinte, iar în aceste condiţii pentru Gabriel Tamaş şi colegii lui evoluţiile din Cupa UEFA trec pe planul secund mai ales dacă privim şi rezultatul din tur cu Bremen.

Borowski, Frings, Diego şi Wome, toţi de la Bremen, şi Contreras, Placente şi Iriney, toţi de la Celta Vigo, sunt în pericol de suspendare.

Tottenham Hotspur – Sporting Braga (ora 22.15, în tur 3-2)

Englezii pornesc mari favoriţi înaintea returului în special datorită victoriei din deplasare dar şi din cauza evoluţiilor excelente din ultima perioadă, patru victorii şi un egal în ultimele cinci jocuri disputate în competiţiile engleze.

Cu sabia lui Damocles deasupra capului, victoria la cel puţin două goluri consecutive în Anglia fiind un obiectiv foarte greu de îndeplinit, Sporting Braga mai are mici şanse de calificare însă portughezii pot juca rolul formaţiei care nu mai are nimic de pierdut şi care oricum a realizat o performanţă de excepţie prin calificarea în optimi ţinând cont de pretenţiile de la echipă.

Pascal Chimbonda, de la Tottenham, şi Luis Rodriguez şi Paulo Jorge, ambii de la Braga, sunt în pericol de suspendare.

Citeste mai multe!