MECIUL SAPTAMANII: AS ROMA – JUVENTUS/ Gladiatorii ies in arena

0
172

Roma – Juventus este derby-ul rundei a 29-a din Serie A, în care mai avem meciul Milan – Napoli şi două dueluri româneşti

Capul de afiş al etapei îl reprezintă confruntarea de pe “Olimpico”, unde două dintre forţele Italiei se vor lupta pentru fiecare brazdă de teren, ca odinioară Romulus şi Remus. Rămâne de văzut dacă urmaşii primului vor avea câştig de cauză şi pe plan fotbalistic. În tur, la Torino, Juventus s-a impus clar, 2-0, prin golurile lui Del Piero şi Marchionni, iar acum, când a părăsit Liga Campionilor, se axează în exclusivitate pe campionat, unde îşi continuă cursa de urmărire a liderului Inter, oricât de mici i-ar fi şansele. Roma îşi linge şi ea rănile după ce a fost eliminată in-extremis de Arsenal şi nu îi mai rămâne de făcut decât să salveze ce mai poate fi salvat în competiţia internă. Iar pentru ea, obiectivul cel mai abordabil pare a fi calificarea în preliminariile C1, asigurată de locul patru.

În Serie A, “giallorossi” au cedat o singură dată acasă în acest sezon, 0-4 cu Inter, loc unde bianconerii au numai trei victorii în ultimul deceniu. Juve n-a cucerit “Olimpico” nici la cea mai recentă vizită, remizând cu Lazio (1-1) pe 18 ianuarie. Daţi aşadar credit gazdelor, dar nu uitaţi că acestea vor fi lipsite de două piese grele, Cicinho (accidentat) şi De Rossi (suspendat).

Şi Milan – Napoli se anunţă un duel interesant, Roberto Donadoni dând piept cu echipa sa de suflet la doar al doilea meci ca şef al “Partenopeilor”. Catania – Lazio este, în teorie, un duel între Dică şi Radu Ştefan. Mai mari şanse să vedem doi români la lucru avem însă în derby-ul toscan Fiorentina – Siena, unde Mutu vrea să îşi ia revanşa după 0-1 pentru Codrea & Co. pe…”Artemio Franchi”, stadionul omonim al trupei “Robur”.

Meciul săptămânii: AS Roma – Juventus

“Trebuie să renaştem din propria cenuşă”
Rosella Sensi, AS Roma

“Acum ne propunem să terminăm pe 4 în Serie A”
Max Tonetto, AS Roma

“Am rămas în luptă pentru două trofee şi nu ne dăm bătuţi”
Amauri, Juventus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here