Masuri stricte luate de guvernul italian

Guvernul Italiei a hotărât să permită reluarea disputării partidelor de fotbal la sfârşitul acestei săptămâni. S-au stabilit însă masuri de securitate fără precedent pentru cele zece partide care urmează să se dispute în acest weekend. Astfel, cinci dintre meciuri se vor juca cu spectatori, însă accesul fanilor echipelor oaspete va fi restricţionat, în timp ce cealaltă jumătate dintre meciuri se vor disputa fără suporteri.

Măsurile luate de guvernul italian includ interzicerea accesului grupurilor organizate de fani ai echipelor oaspete la casele de bilete, pentru a le împiedica acestora accesul la meciuri. De asemenea, suspendările primite de suporterii violenţi vor fi de la 3 la 5 ani, iar acestea se vor aplica de la prima abatere, fără nicio excepţie şi sunt valabile chiar şi pentru minori. Foarte interesant este că suporterii care au interdicţia de a intra pe stadioane vor fi obligaţi la muncă în folosul comunităţii, pe durata desfăşurării partidelor.

Guvernul a dat o libertate mai mare forţelor de ordine, care pot face arestări în rândul suporterilor violenţi, fără a avea mandat. S-a recomandat cluburilor privatizarea stadioanelor, pentru a se putea aplica legea Pisanu, care obligă instalarea sistemelor de supraveghere video în incinta stadioanelor. în prezent însă, majoritatea arenelor din Italia sunt proprietatea consiliilor locale.

antena3.ro 

Stiri recente

Rapid a învins în derby-ul cu FCSB, 2-0. Giuleștenii, neînvinși în fața campioanei

Rapid a învins FCSB, 2-0, în ultimul meci din etapa a 10-a a play-off-ului Superligii. Echipa din Giulești a câștigat...