Marturisiri despre meciurile trucate din Italia

Mijlocaşul uruguayan Fabian ONeill, fost component al formaţiilor Juventus, Perugia şi Cagliari, a mărturisit, într-un interviu acordat postului de televiziune “Caixa Negra” că, în perioada petrecută în Italia (1995-2002), a participat la mai multe meciuri trucate. Sud-americanul nu a precizat însă despre ce partide este vorba.

“Meciurile erau adesea trucate în Italia. Dacă la mijlocul terenului ridicam două mâini, partida era aranjată, iar dacă ridicam doar una însemna că nimic nu fusese stabilit dinainte”
, a declarat uruguayanul.

Acesta a mai spus că, totuşi, îşi aminteşte de un meci în care ambele echipe ar fi fost avantajate de un rezultat de egalitate: “îmi amintesc o partidă în care ambele echipe aveau nevoie de egal pentru a se salva de la retrogradare. în astfel de cazuri putea exista şi o altă echipă interesată, care plătea una dintre formaţii pentru a încerca să câştige meciul. Partida respectivă s-a terminat 2-2. Atunci am intrat pe teren şi am ridicat două mâini. îmi amintesc că mai erau trei minute până la final şi un jucător de-al nostru a şutat de la 40 de metri iar mingea s-a dus direct în poartă, deşi nu trebuia. Imediat, un apărător al nostru l-a lăsat pe un atacant advers să egaleze şi ne-am salvat şi noi şi ei. Părea scenariu de film, dar acela era rezultatul de care aveam nevoie”.

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...