Te asteptam si pe retelel sociale

Alte sporturi

Marius Gliga: „Razboiul etern”

Cînd vorbeşti despre hochei, este imposibil să nu te gîndeşti la meciurile dintre Steaua şi Sport Club Miercurea Ciuc. An după an, acelaşi duel încins, în care ies scîntei pe gheaţă. Deşi nu beneficiază de bugetul clubului harghitean, „roş-albaştrii” ţin steagul sus şi se pot lăuda cu şapte titluri în ultimul deceniu. înfiinţată în 1951, gruparea militară are un palmares de invidiat, avînd în vitrină 40 de trofee de campioană.
De partea cealaltă, Sport Club face parte dintr-un oraş considerat leagănul hocheiului românesc, echipa luînd naştere în 1927 şi cucerind opt titluri naţionale.

„Duelul cu Miercurea Ciuc este sarea şi piperul hocheiului românesc”

Reporter: După rezultatele directe înregistrate în sezonul regulat, pleacă Sport Club Miercurea Ciuc din postura de favorită în play-off?
Marius Gliga: Doar teoretic, pentru că anul trecut eram în aceeaşi situaţie. Am avut un parcurs modest în sezonul regulat, dar am cîştigat mai clar decît ne-am aşteptat în play-off. Se poate întîmpla orice, echipele sînt de valori apropiate, iar avantajul unui meci în plus pe teren propriu pentru ei este discutabil.

Reporter: Va fi probabil un infern pe patinoarul „Vakar Lajos”.
Gliga (rîde): Cu siguranţă, dar aportul suporterilor nu este suficient. Lupta se va da doar pe teren. Jucînd în faţa unui public numeros, ne vom ambiţiona şi mai tare, vom avea acea răutatea în sensul bun al cuvîntului, atît de necesară uneori.

Reporter: Vă e teamă că s-ar putea întîmpla şi la hochei incidentele violente de la handbal?
Gliga: Nu, este greu de crezut. Am fost agresaţi verbal, dar niciodată fizic. Am fost primiţi cu ostilitate, dar rivalitatea s-a situat mereu în limite rezonabile.

Continuarea in Sport Magazin powered by kicker numarul 53 

Citeste mai multe!