Marian Rada: La vara plec si eu!

0
139

După 25 de ani petrecuţi în Grant, secundul Rapidului, Marian Rada, s-a decis să plece. Fostul fotbalist s-a revoltat auzind că este ţinut de George Copos şi spune că vrea să le facă loc “rapidiştilor adevăraţi”

Reporter: Domnule Rada, în ultima vreme aţi cam dispărut din prim- plan. Marian Rada: N-am dispărut. Pur şi simplu ies în faţă doar atunci cînd am ceva de spus.

Reporter: Se apropie meciul cu Dinamo, cred că sînt destule de spus.
Rada: La ora actuală Rapid practică un joc mult mai bun şi mai elaborat decît Dinamo. Echipa lui Rednic are ascendentul moral că a bătut pe Steaua, însă Steaua e praf.

Reporter: Va ajunge Rapid la vară în Champions League?
Rada: E prematur de vorbit. Nu ştim ce va fi la vară. Personal, ştiu doar că la vară voi pleca de la Rapid!

Reporter: După Răzvan Lucescu, va pleca şi Marian Rada?
Rada: N-are nici o legătură plecarea mea cu a lui Răzvan.

Reporter: După 25 de ani petrecuţi în Grant, ce vă împinge la un astfel de gest? Rada: Lucruri care m-au scîrbit.

Reporter: Cum ar fi?
Rada: S-a scris că eu sînt ţinut la Rapid pentru că soţia mea lucrează la o bancă şi îi administrează conturile lui George Copos. Iar aceste lucruri au fost povestite de un rapidist al cărui nume nu vreau să-l pronunţ.

Reporter: Există vreo doză de adevăr în toate acestea?
Rada: Adevărul e doar unul. Nevastă-mea e casnică de zece ani. Poate că îi administrează conturile lui Copos din bucătărie sau cînd merge la administraţie să plătească întreţinerea. E dureros cînd toate acestea pleacă de la nişte oameni pe care îi cunoşti.

Reporter: Şi chiar merită să părăsiţi Giuleştiul?
Rada: Sigur. Plec şi voi lăsa locul “rapidiştilor”. Cei care au tot plecat şi s-au văitat în dreapta şi în stînga că au fost alungaţi. Să vină şi să conducă Rapidul ăsta pe care pretind că îl iubesc.

Reporter: Şi nu au fost alungaţi?
Rada: Vă spun eu că nu i-a alungat nimeni. Au plecat din cauza banilor. Fiecare vrea bani mai mulţi. Într-un fel e firesc, dar atunci să nu mai vorbim de iubire faţă de Rapid. La Rapid nu s-a stat niciodată pentru bani. Eu cel puţin, nu.

Reporter: Banii nu sînt importanţi la Rapid?
Rada: Fiecare gîndeşte cum vrea. Eu n-am stat 25 de ani pentru bani. Jucam la Rapid şi mergeam la părinţii mei să iau o bucată de slănină şi pîine să mănînc. Dar eram mîndru că sînt la Rapid, chiar aşa, amărît. Ştiţi care sînt adevăraţii rapidişti? Dan Coe, care a murit, Greavu, a rămas fără picioare, Sandu Neagu, care se zbate în mizerie. Dar pe ăştia nu-i bagă nimeni în seamă.

Reporter: Poate că cei care au plecat chiar nu aveau bani
Rada: Dar cine are bani? Dacă ai un milion de euro îi investeşti în ceva şi îţi mai trebuie un milion. Hai să-i întrebăm mîine pe Gici Becali şi pe Badea dacă au bani şi vor spune că n-au. În viaţă nu faci totul doar pentru bani.  .

Continuarea in Kicker SportMagazin de luni, 16 aprilie 2007