Manchester City, suspendată doi ani din Liga Campionilor!

Formaţia engleză Manchester City a fost suspendată din Liga Campionilor pentru următoarele două sezoane şi amendată cu 30 de milioane de euro de către UFA, din cauza problemelor pe care le-au avut cu îndeplinirea Fair-Play-ului financiar.

UEFA a sporit controalele privind respectarea Fair-Play-ului financiar şi nu mai este dispusă să ierte nimic. A venit rândul celor de la Manchester City să simtă pe pielea lor efectele neîndeplinirea criteriilor. Se pare că, pentru a îndeplini baremul financiar, conducerea celor de la Manchester City au “umflat” artificial, în mod fals, sumele obţinute din sponsorizări, astfel încât să evite penalizările ulterioare.

Ancheta a fost deschisă şi extinsă după un articol-document care a apărut în publicaţia germană Der Spiegel, în noiembrie 2018. În aceste document, se arăta că patronul celor de la Manchester City, şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan din Abu Dhabi, livrase 67 milioane de lire sterline, către club, prin intermediul companiei sale aeriene, Etihad. De fapt, doar opt milioane erau venite dinspre Etihad, restule erau livrate din partea companiei lui Mansour, Abu Dhabi United Group.

Fair-Play-ul Financiar a fost introdus în anul 2011, cu scopul de a încuraja cluburile din Europa să aibă o balanţă decentă între investiţii şi încasări. Spre nefericirea şeicilor din Ţările Arabe, care pompau bani cu nemiluita şi acaparau întreaga piaţă.

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...