Mafia napoletană a vrut să cumpere clubul Lazio

O cunoscută grupare de crimă organizată din Italia a încercat să achiziţioneze clubul de fotbal Lazio Roma, cu ajutorul unor sume de bani obţinute prin violenţă şi intimidare, au anunţat marţi autorităţile italiene, informează Reuters.

Planul clanului Casalesi, care face parte din Camorra, mafia napoletană, a fost descoperit de poliţie, care a efectuat şi zece arestări în cadrul unei operaţiuni secrete intitulată Aripi frânte. Persoanele arestate sunt de naţionalitate italiană, dar şi străini.

În 2006, preşedintele lui Lazio, Claudio Lotito, a intrat sub protecţia poliţiei după ce a primit ameniţări din partea unor suporteri, care au vrut să-l forţeze să vândă clubul unui consorţiu deţinut de fostul jucător şi preşedinte al echipei, Giorgio Chinaglia. Acesta a dispărut, în timp ce Lotito a fost acuzat că a comis unele ilegalităţi în privinţa acţiunilor.

Lazio, echipă unde evoluează şi fundaşul român Ştefan Radu, se confruntă cu probleme financiare, iar în sezonul trecut a terminat pe locul 12.

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...