Maestrul revenirilor

0
104

Teddy Sheringham are aproape 41 de ani şi nu se gîndeşte deloc la retragere. Mai mult, îl tentează o carieră la Antipozi, unde este dorit cu insistenţă.

Teddy Seringham a înscris 14 goluri în sezonul său de debut la Manchester United. Nu este nici mult, dar nici puţin. Totuşi, “diavolii roşii” nu au cîştigat nimic în 1998. Adus pe “Old Trafford” cu surle şi trîmbiţe, Sheringham a primit un cîntec drept cadou de la suporterii lui Tottenham: “Oh, Teddy, Teddy! A plecat la ManU şi a cîştigat un rahat!” La 33 de ani, Sheringham a marcat golul egalizator al englezilor în finala Ligii Campionilor cu Bayern München. Un minut mai tîrziu, acelaşi jucător a pasat decisiv pentru golul victoriei, înscris din Ole Gunnar Solskjaer. În acelaşi an de graţie 1999, echipa antrenată de Sir Alex Ferguson a reuşit tripleta magică: campionat, cupă, Liga Campionilor. Atunci, fanii lui Manchester au compus replica “Oh Teddy, Teddy! Ai venit la ManU şi ai cîştigat totul!”

Coleg cu Gică Popescu

Vulpoiul Sherigham şi-a început cariera de fotbalist profesionist la Millwall, o echipă mai mult renumită pentru huliganii violenţi decît pentru fotbalul practicat. Şapte ani a stat atacantul la formaţia din vestul Londrei. A jucat 220 de meciuri şi a fost golgheter între 1987 şi 1981. De la Millwall, Teddy a făcut pasul spre fosta deţinătoare a Cupei Campionilor, Nottingham Forest. Transferul său, în valoare de două milionae de lire, a fost un record pentru divizia secundă la acea vreme. În 1992, Nottingham a jucat finala Cupei Ligii cu Manchester United, pe care a pierdut-o cu 1-2. Imediat după promovare, Nottingham l-a vîndut la Tottenham pentru 2,1 milioane de lire. În anul următor, Sheringham a devenit golgheterul Premiership, la primul lui sezon în elita fotbalului din Albion. Următorii ani au fost marcaţi de accidentări, dar coechipierul lui Gică Popescu a revenit de fiecare dată, devenind cel mai bun marcator al echipei. În acea perioadă, fosta glorie a lui Bayern, Jürgen Klinsmann, a afirmat despre Sheringham că este cel mai inteligent coleg de atac pe care l-a avut vreodată.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 12 martie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here